Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές -χωρίς να την καταστρέψουν- στην 72η ρωσική αυτόνομη μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στο Μπαχμούτ, τονίζοντας ότι η πόλη αυτή στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ο κύριος στόχος της Μόσχας.
Ο εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατευμάτων, Σέρχι Τσερεβάτι, δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στο Μπαχμούτ, τονίζοντας παράλληλα, ότι η Μόσχα αναγκάζεται ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιεί δυνάμεις του τακτικού της στρατού, λόγω του μεγάλου αριθμού απωλειών στις τάξεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Βάγκνερ.
«Δυστυχώς δεν έχουμε καταστρέψει ακόμη ολόκληρη τη (ρωσική) ταξιαρχία, δύο λόχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εκεί», είπε ο Τσερεβάτι σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.
«Η κατάσταση (στο Μπαχμούτ) παραμένει δύσκολη γιατί για τον εχθρό, παρά τον λευκό θόρυβο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Πριγκόζιν, το Μπαχμούτ είναι (ακόμη) ο βασικός προσανατολισμός επίθεσης, ο κύριος πολυπόθητος στόχος», συμπλήρωσε.
Η Μόσχα δεν σχολίασε τις αναφορές ούτε του ουκρανικού στρατού, ούτε του Πριγκόζιν ότι η ταξιαρχία αυτή εγκατέλειψε τις θέσεις της στα νοτιοδυτικά προάστια του Μπαχμούτ.