Live τώρα    
Μπανγκλαντές / Πύρινη κόλαση στη μεγαλύτερη αγορά ρούχων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπανγκλαντές / Πύρινη κόλαση στη μεγαλύτερη αγορά ρούχων

Φωτιά στο Μπαγκλαντές 1
EPA/MONIRUL ALAM

Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη για να κατασβέσουν πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σε αγορά με 3.000 καταστήματα στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, τη Ντάκα, προκαλώντας ασφυξία στην παλιά πόλη.

Φωτιά στο Μπανγκλαντές
EPA/MONIRUL ALAM

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 6 το πρωί (03:00 ώρα Ελλάδας), προτού ανοίξουν τα καταστήματα. Ωστόσο αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δήλωσαν ότι η διάσημη αγορά Μπάνγκα Μπαζάρ και τρεις άλλες μικρότερες αγορές που βρίσκονται δίπλα της καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. «Περίπου 600 πυροσβέστες (…) προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά», δήλωσε ο Ρακιμπούλ Ισλάμ εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Εξάλλου μέλη του στρατού ξηράς, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φωτιά στο Μπανγκλαντές
EPA/MONIRUL ALAM

«Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας του Μπανγκλαντές συμμετέχει στις προσπάθειες», δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, σε κατάσταση σοκ και με δάκρυα στα μάτια, έβλεπαν απελπισμένοι να γίνονται στάχτη τα εμπορεύματά τους τα οποία σκόπευαν να πουλήσουν για το Έιντ, τη μεγαλύτερη μουσουλμανική γιορτή του έτους.

Φωτιά στο Μπανγκλαντές
EPA/MONIRUL ALAM

«Έχασα τα πάντα. Είχα δανειστεί 1,5 εκατ. τάκα (περίπου 14.000 ευρώ) για να αγοράσω ρούχα για το Έιντ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος. Το Μπάνγκα Μπαζάρ είναι μία από τις βασικές αγορές της Ντάκα, όπου πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές ρούχα που κατασκευάζονται στο Μπανγκλαντές για μεγάλες διεθνείς εταιρείες, αφού απορριφθούν από τον έλεγχο ποιότητας.

Πηγή: newsbeast.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0