Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε την ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στην Τουρκία, για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον καταστροφικό σεισμό.
Το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στη 01:45 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αποτελούμενο από υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης.
Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα έκανε repost το σχετικό tweet του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, γράφοντας «σας ευχαριστούμε πολύ!».
Σας ευχαριστούμε πολύ!@GSCP_GR @StylianidesEU @GreeceInTurkiye https://t.co/PscENIdxRq
— Turkish Embassy in Athens (@TC_Atina) February 9, 2023
Η χώρα μας θα αποστείλει συνολικά περίπου 80 τόνους από υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.