Το κεντρώο κόμμα Keskusta προβάλει ως το φαβορί τον κοινοβουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή στη Φινλανδία. Ο επιχειρηματίας Γιούχα Σιπίλα, ο οποίος είναι επικεφαλής του, υπόσχεται να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό τέλμα της τελευταίας τριετίας δημιουργώντας 200.000 θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Yie, τρεις σχηματισμοί μάχονται στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση: οι συντηρητικοί του απερχόμενου πρωθυπουργού Αλεξάντερ Στουμπ (16,9%), το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Οι Φινλανδοί" (16,7%) και οι σοσιαλδημοκράτες του υπουργού Οικονομικών Άντι Ρίινε (15,1%).
Η σύνθεση του συνασπισμού θα εξαρτηθεί κυρίως από την κατανομή των εδρών του κοινοβουλίου. Όμως ο Σιπίλα αναμένεται να αρνηθεί τη συνεργασία τόσο με τους συντηρητικούς όσο και με τους σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι θεωρούνται οι κύριοι υπεύθυνοι για την αποτυχία της απερχόμενης κυβέρνησης. Και το κεντρώο κόμμα των σουηδόφωνων αναμένεται να ακολουθήσει τη συνήθειά του να εντάσσεται σε όλους τους συνασπισμούς.