Live τώρα    
Σκωτία: / Σκωτία: Μπροστά πάλι το "όχι" στις δημοσκοπήσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκωτία: / Σκωτία: Μπροστά πάλι το "όχι" στις δημοσκοπήσεις

Σε μάχη στήθος με στήθος εξελίσσεται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, με νέα δημοσκόπηση να δίνει μικρό προβάδισμα στους ενωτικούς.

Ο λόγος για τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων The Times και Sun που δημοσιεύεται μία εβδομάδα πριν την καθοριστική κάλπη.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το "Όχι" λαμβάνει  ποσοστό 52% και είναι μπροστά από το ποσοστό των οπαδών της ανεξαρτησίας που καταλαμβάνουν το 48% των προτιμήσεων. «Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν κερδίσει έδαφος ( οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας) από τις αρχές Αυγούστου» δήλωσε ο επικεφαλής του YouGov, Πίτερ Κέλνερ.

Η έρευνα του ινστιτούτου YouGov, που είναι μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων της Βρετανίας, έγινε σε δείγμα 1.268 ατόμων το χρονικό διάστημα από την 9η Σεπτεμβρίου έως και την 11η Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, μετά το ΔΝΤ, την κυβέρνηση της Γερμανίας, τον Όλι Ρεν, τις τράπεζες, τώρα τη Σκωτία προειδοποιούν και οι αλυσίδες καταστημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΒΒC ο όμιλος Kingfisher έστειλε επιστολή με την οποία προειδοποιεί πως το "ναι" θα σημαίνει και αύξηση των τιμών για τους Σκωτσέζους. Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των pub JD Wetherspoon κατηγόρησε επιχειρηματίες και πολιτικούς πως λένε "ανοησίες" όταν εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με την ανεξαρτησία. Συγκεκριμένα, μιλώντας την Παρασκευή είπε: "Η Σκωτία θα μπορούσε να τα πάει περίφημα μόνη της".

Τέλος, ο επικεφαλής του εθνικιστικού UKIP Νάιτζελ Φάραντζ έκανε έκκληση στη βασίλισσα Ελισσάβετ να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του "όχι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0