Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις με την βραζιλιάνικη Πινέιρος Σκάι στο Σάο Πάολο και κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο που αναβίωσε έπειτα από 17 χρόνια. Μάλιστα κρατά τον τίτλο στην Ελλάδα, καθώς το προηγούμενο, το 1996, είχε κατακτηθεί από τον... Παναθηναϊκό.
O πρωταθλητής Ευρώπης επικράτησε 81-70 στον πρώτο αγώνα και ακόμη πιο εύκολα (86-69) στη "ρεβάνς". Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είχαν μάλλον εύκολο έργο, καθώς η πρωταθλήτρια της Νότιας Αμερικής ήταν ομάδα που έπαιζε "άναρχο" μπάσκετ, ενώ υστερούσε χαρακτηριστικά κοντά στα καλάθια (39-21 τα ριμπάουντ στο πρώτο ματς).
Στο πρώτο ματς διακρίθηκε ιδιαίτερα ο νεοαποκτηθείς Ντάνστον με 11π. και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε 18π., όλους στο β' ημίχρονο. Στο δεύτερο ματς κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ενώ πολύ καλή εμφάνιση και στα δύο ματς έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις κερκίδες του γηπέδου στο Σάο Πάολο κυριάρχησαν οι Έλληνες ομογενείς που ζουν στη Βραζιλία που ενίσχυσαν τον Ολυμπιακό ντυμένοι ομοιόμορφα με τα χρώματα της ομάδας του Πειραιά και τα γαλανόλευκα, ενώ ανήρτησαν και πανό που έγραφε: "Ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε!".