Live τώρα    
36°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
36 °C
35.1°C36.9°C
4 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
35 °C
34.3°C36.6°C
3 BF 32%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
36 °C
36.0°C38.7°C
1 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
32 °C
31.4°C33.8°C
3 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
37 °C
35.7°C36.9°C
3 BF 20%
Νικόλ Κυριακοπούλου στην «Α» / «Πνίγουν» σε εργοτάξια και κοντέινερ τα όνειρα των αθλητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νικόλ Κυριακοπούλου στην «Α» / «Πνίγουν» σε εργοτάξια και κοντέινερ τα όνειρα των αθλητών

Αθλήτρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πιο χαοτικό από ποτέ μοιάζει το τοπίο που διαμορφώνεται στον ελληνικό αθλητισμό, με την Πολιτεία να αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένα απλό ζήτημα, όπως αυτό του... κομμένου ρεύματος σε εγκαταστάσεις στις οποίες προετοιμάζονται αθλητές και αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο λόγος για τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, για τις οποίες υποτίθεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει φροντίσει ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση για τον αθλητικό πληθυσμό που τις χρησιμοποιεί, μετά την παραχώρηση στη Lamda Development.

Είναι, πραγματικά, εντυπωσιακό το γεγονός ότι για τρεις ολόκληρες εβδομάδες οι πρωταθλητές/τριές μας αναγκάστηκαν να κάνουν προπονήσεις μέσα στο σκοτάδι και χρειάστηκαν οι διαμαρτυρίες του Μίλτου Τεντόγλου και της Νικόλ Κυριακοπούλου για να λυθεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση μιας γεννήτριας. Χρειάστηκαν, δηλαδή, τρεις ολόκληρες εβδομάδες για να τοποθετηθεί μια γεννήτρια.

Οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, ενώ οι υποσχέσεις για μετεγκατάσταση των αθλητών στο στάδιο της Παιανίας που έχει προγραμματιστεί για μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να υλοποιηθούν, καθώς... Παιανία δεν υφίσταται, όπως τόνισε η Νικόλ Κυριακοπούλου μιλώντας στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και στην ΑΥΓΗ.

Συνεχιζόμενος εμπαιγμός

«Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχουμε ούτε τουαλέτες, έχει φύγει ένα από τα πάνελ της σιδηροκατασκευής και μας στέλνουν σε μία κοινή τουαλέτα, την ίδια για όλους. Φοβόμαστε για την υγεία μας, είμαστε πάρα πολλοί» θα πει αρχικά η Ελληνίδα επικοντίστρια, για να συνεχίσει: «Έχει γίνει ο Αγιος Κοσμάς κανονικό εργοτάξιο, έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, δεν πάει άλλο, μας έχουν πει ότι θα πάμε στο νέο στάδιο της Παιανίας, Παιανία δεν υφίσταται, δεν έχουν ξεκινήσει καν τα έργα. Δεν έχουμε μια επίσημη απάντηση, δεν υπάρχει πρόθεση να διορθωθεί η κατάσταση. Είχαν πρόβλημα και τα παιδιά που έφυγαν από τους ξενώνες και έχουν μετεγκατασταθεί σε διαμερίσματα που έχει νοικιάσει η Lamda Development. Μας ζητούν συναθλητές μας από άλλες χώρες να επισκεφτούν την Ελλάδα και ντρεπόμαστε να τους φέρουμε. Πού να τους φέρουμε; Να μην έχουν τουαλέτες;».

Τα λόγια της Νικόλ Κυριακοπούλου έρχονται να αναδείξουν όχι μόνο τα πάμπολλα προβλήματα που καλούνται καθημερινά να ξεπεράσουν η ίδια και οι συναθλητές της, αλλά και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την πλευρά των υπευθύνων.

Αξίζει να αναγνώσει κανείς την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, με την οποία ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι το πρόβλημα της ρευματοδότησης λύθηκε με την τοποθέτηση μιας... γεννήτριας. Όπως περιχαρείς ανακοίνωσαν ότι «την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στους αθλητές και στις αθλήτριες του ΣΕΓΑΣ ο νέος οικίσκος που θα φιλοξενεί τόσο τα αποδυτήρια του κλειστού και του ανοικτού προπονητηρίου στίβου όσο και υποστηρικτικούς χώρους».

Πρόκειται μήπως για τον οικίσκο που αναμενόταν να παραδοθεί πριν από αρκετούς μήνες, αλλά τελικά είχε πρόβλημα η κατασκευή και ζητήθηκε η αντικατάστασή του; Αυτή είναι η λύση, λοιπόν, που προκρίνεται για το... εργοτάξιο στον Άγιο Κοσμά, τουαλέτες και προπονητήρια σε κοντέινερ για τους αθλητές και τις αθλήτριες από τους οποίους αυτή η χώρα όχι μόνο περιμένει, αλλά απαιτεί μετάλλια και διακρίσεις;

Κυβερνητική ανυπαρξία

Να σώσει ό,τι σώζεται προσπαθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μετά τη δημόσια κατακραυγή για την ανυπαρξία της Πολιτείας στο ζήτημα του Αγίου Κοσμά και ανακοίνωσε πανηγυρικά έκτακτο κονδύλι ύψους 12 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ, την ώρα μάλιστα που για την προετοιμασία των αθλητών-τριών χρειάστηκε να αναλάβει πρωτοβουλία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για οικονομική ενίσχυση.

Από το συνολικό ποσό, τα 7,5 εκατ. ευρώ προορίζονται για την κατασκευή αθλητικού κέντρου, το οποίο θα στεγάσει μια σειρά από ομοσπονδίες που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν το κλειστό του μπάσκετ, ενώ 3,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, όπως τα ταβάνια που στάζουν για πολλούς μήνες, τον κλιματισμό και την... αναρρίχηση.

«Θετική εξέλιξη», θα σκεφτεί κανείς, αλλά με τις εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά τι ακριβώς έχει προβλέψει το σχέδιο της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη που, όπως είπε ο Βρούτσης, θέτει ψηλά στην ατζέντα τον αθλητισμό; Κοντέινερ σε εργοτάξια.

«Δεν ξέρω αν θέλουν υψηλό αθλητισμό σε αυτή τη χώρα», τα λόγια-καρφιά της Νικόλ Κυριακοπούλου σε κάθε ευσυνείδητη αθλητική και μη οντότητα.

Μέχρι οι κυβερνώντες να δώσουν μια σαφή, ειλικρινή και αξιοπρεπή απάντηση-λύση, οι αθλητές και οι αθλήτριες που παραμένουν να προπονούνται στον Άγιο Κοσμά θα συνεχίσουν να ιδρώνουν τη... φανέλα με αξιοπρέπεια, πείσμα και όνειρα. Ό,τι κι αν φέρουν από το Παρίσι θα ανήκει όμως αποκλειστικά στους ίδιους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL