Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Λευτέρης Αυγενάκης / Η εμμονή του με την ΕΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λευτέρης Αυγενάκης / Η εμμονή του με την ΕΠΟ

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Στα σκαριά βρίσκεται από την κυβέρνηση νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο θα έχει στόχο να καταπολεμήσει αποτελεσματικά την οπαδική βία. «Ωραία, άμεση η αντίδραση της κυβέρνησης», θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, και πολύ σωστά, εάν η κυβέρνηση που καλείται να νομοθετήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε μια έστω κάποια επαφή με την πραγματικότητα και φρόντιζε να ενισχύσει τη γνώση της, ανοίγοντας, παράλληλα, έναν κοινωνικό διάλογο για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, δεν μπορεί να το υποστηρίξει ούτε ο πλέον καλόπιστος. Αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στις εξαγγελίες και δηλώσεις των τελευταίων ημερών τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του αρμόδιου υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο πρώτος αναφέρθηκε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη σε συνέντευξη που παραχώρησε και απέδειξε ότι έχει παντελή άγνοια για το ζήτημα: «Έχουμε δυνατότητες για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: πολύ εύκολες αναστολές στις ποινές οι οποίες δίνονται - πολύ συχνό φαινόμενο. Προτιμώ κάποιος να μην παίρνει αναστολή και να μπαίνει λίγο μέσα, παρά να παίρνει αναστολή, να είναι έξω και να κάνει πάλι τα ίδια. Αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα... ξίδι! Λυπάμαι. Δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.

Όσο για τον Λευτέρη Αυγενάκη, αφού επανέλαβε ότι ήταν αυτός που επανέφερε το ιδιώνυμο και ήταν αυτός που κατάφερε να μην υπάρχουν επεισόδια σε... άδεια λόγω Covid-19 γήπεδα, επισήμανε πως για όλα φταίει... η ΕΠΟ. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Για τη βία στα γήπεδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα αθλητισμού, φταίει (και) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και αυτός είναι ο λόγος που το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα αφορά και τον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι η οπαδική βία έχει άμεση σχέση με την κουλτούρα και το πνεύμα διοίκησης στην ΕΠΟ» είπε ο υφυπουργός σε ένα άνευ προηγουμένου... λογικό άλμα.

«Κύριε Αυγενάκη, σεβαστείτε το Κοινοβούλιο και τους πολίτες. Όταν εμπλέκετε συνειδητά το τραγικό συμβάν με την ΕΠΟ, δηλώνετε συνειδητά ότι είστε εκτός πραγματικότητας, διακατέχεστε από εμπάθεια και προφανώς έχετε άλλους σκοπούς» ανέφερε στην απάντησή της η ΕΠΟ και έσπευσε να ενημερώσει τις FIFA και UEFA για τις προθέσεις του υφυπουργού, ζητώντας «την εκπλήρωση του αιτήματός μας για την άμεση παρέμβαση των FIFA και UEFA όσον αφορά την πολυεπίπεδη, βάναυση και πέραν πάσης δεοντολογίας παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου διά των νομοθετικών παρεμβάσεών του».

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως ακόμη κι αν δεν έχει καμία λογική η σύνδεση της ΕΠΟ με την οπαδική βία, ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα αφήσει να πάει χαμένη μια ευκαιρία ώστε να... εισχωρήσει στα της ομοσπονδίας, σε μια προσπάθεια που ενδεχομένως να φτάνει μέχρι και την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας. Πώς αντιδρούν μέχρι στιγμής οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας; Ενδεικτικές οι δηλώσεις του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημοσθένη Κουπτσίδη:

«Θα γίνεται σεισμός και ο υφυπουργός Αθλητισμού θα λέει ότι φταίει η διοίκηση της ΕΠΟ. Τραγικά πράγματα. Αυτά τα έκανε ο Ασλανίδης κάποιες άλλες εποχές. Αυτά ονειρεύεται; Είμαστε νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Ο υφυπουργός Αθλητισμού λειτουργεί με εμμονή πρωτοφανή. Το 2014 που χάθηκε η ζωή του φιλάθλου του Εθνικού πήγαινε μάρτυρας υπέρ του Ηρόδοτου. Θέλησε ως παράγοντας του Ηρακλείου να βοηθήσει την ομάδα του Ηρακλείου. Τότε δεν τον ενδιέφερε η βία;».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL