Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League ξεχωρίζει, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, το πλασάρισμα του Άρη στο... ρετιρέ της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει 29 βαθμούς, είναι μόνη δεύτερη και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Σε δώδεκα αγώνες οι «κιτρινόμαυροι» έχουν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Εκκρεμεί ακόμα ο αγώνας με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη που είχε αναβληθεί λόγω κορωνοϊού και προγραμματίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου.
Ο Άρης μετά από 35 χρόνια είναι δεύτερος στη βαθμολογία μετά από τους 12 πρώτους αγώνες. Είναι η έκτη φορά που συμβαίνει αυτό. Οι άλλες πέντε ήταν τις σεζόν 1967-1968, 1973-1974, 1978-1979, 1979 -1980 και 1985-1986. Παράλληλα, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που ολοκληρώνει αήττητος τα εκτός έδρας ματς τον πρώτο γύρο!
Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε τον Άρη αντικαθιστώντας τον Γερμανό Μίκαελ Ένινγκ αμέσως μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Europa League. Το γεγονός ότι απ’ το 1998 έως το 2000 ο 51χρονος Έλληνας τεχνικός είχε αγωνιστεί στον Άρη έκανε την επιλογή του αποδεκτή από τον κόσμο της ομάδας. Τα αποτελέσματα και κυρίως οι εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών του ήταν, όμως, εκείνα τα στοιχεία που τον εδραίωσαν στις συνειδήσεις όλων για τη μέχρι τώρα δουλειά του.
Ο Άρης δέχεται πολύ δύσκολα γκολ, καθώς με εφτά τέρματα παθητικό έχει μαζί με τον ΠΑΟΚ τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, ενώ και η παραγωγικότητά του είναι η τρίτη καλύτερη. Σημείο αναφοράς τής μέχρι τώρα παρουσίας του αποτελεί η νίκη στις 13 Δεκεμβρίου επί του συμπολίτη ΠΑΟΚ με 1-0 σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ντέρμπι των τελευταίων χρόνων εξαιτίας της υπόθεσης Σιαμπάνη, αλλά και των διαιτητικών αποφάσεων.
O φετινός Άρης έχει καταφέρει, παρότι έχασε παίκτες «στυλοβάτες», όπως τους Φετφατζίδη, Μπράουν Ιντέγε και Βέλεθ, να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Να θυμίζουμε ότι πέρσι συμμετείχε στα πλέι οφ, ενώ έχασε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στην παράταση του επαναληπτικού με την ΑΕΚ στην έδρα του.
Από τη στιγμή που ο Άρης επέστρεψε στην πρώτη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία, δηλαδή από την περίοδο 2018-2019, βρέθηκε και τις δύο φορές στην πρώτη εξάδα και έχει καταγράψει ήδη δύο συνεχόμενες παρουσίες στο Europa League. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται για τα καλά και πάλι σε ευρωπαϊκή τροχιά, σε μια αγωνιστική περίοδο, που, μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα έχει μόνο τέσσερα «εισιτήρια» στη διάθεσή της. Ελάχιστοι στοιχηματίζουν υπέρ τους στο να κατακτήσουν το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αλλά και η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τριάδα θα ισοδυναμούσε με κάτι ανάλογο...