Live τώρα    
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Ο αθλητισμός ενώνει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / Ο αθλητισμός ενώνει...

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων επισκέφτηκαν, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης την περασμένη Δευτέρα, ανταποκρινομένοι στην πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είχαν οργανώσει, πριν από τις αθλητικές δραστηριότητες, μία εκδήλωση με επίκεντρο τη διαφορετικότητα και μηνύματα κατά του ρατσισμού και οι δύο μεγάλοι άσοι του μπάσκετ βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχία της.

Στον χαιρετισμό του ο Σταύρος Κοντονής είπε: "Σήμερα, εδώ με την παρουσία των δύο αυτών μεγάλων αθλητών μας στο σχολείο σας, πλάι στα παιδιά, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Ο αθλητισμός είναι μια διαδικασία η οποία φέρνει κοντά διαφορετικούς λαούς και ανθρώπους, κάνει φίλους, χτίζει χαρακτήρες. Μας δίνει τη δυνατότητα εκεί που αποτυγχάνουμε να ξαναπροσπαθήσουμε και να βελτιωθούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάρει κάθε παιδάκι, κάθε μαθητής και μαθήτρια από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τον Βασίλη και τον Δημήτρη, τον Δημήτρη και τον Βασίλη, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και σήμερα βρίσκονται δίπλα σας. Πρόκειται για δύο μεγάλους αθλητές που είναι φίλοι και συμπτωματικά αγωνίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν να είναι φίλοι, ούτε βεβαίως να ανταγωνίζονται ευγενώς στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλουμε να κρατήσουμε το παράδειγμά τους. Ας κρατήσουμε, λοιπόν, ότι μπορούμε να υποστηρίζουμε την ομάδα μας, χωρίς να παρεκτραπούμε σε παράνομες πράξεις που δυσφημούν τον αθλητισμό και διώχνουν από τους κόλπους του ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας".

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ως συνήθως, ήταν λακωνικός, αλλά ουσιαστικός: "Εγώ, ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα σας έλεγα να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό, όπου εσείς θέλετε. Και όπως ανέφερε και ο κύριος υπουργός νομίζω ότι το σημαντικότερο μήνυμα από τον αθλητισμό είναι να γίνουμε καλοί άνθρωποι. Αυτός είναι ο στόχος όλων μας μέσα από τον αθλητισμό. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία σε όλους σας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Βασίλης Σπανούλης: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε ανάμεσά σας και νιώθουμε κι εμείς παιδιά. Εμείς είμαστε ευλογημένοι και τυχεροί που ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό, αλλά θέλω να σας επισημάνω να μην παραμελείτε ποτέ τα μαθήματά σας και να καλλιεργείτε το μυαλό σας, αυτό θα σας βοηθήσει και στον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό μήνυμα του αθλητισμού είναι η συνεργασία με τον διπλανό μας, για να πετύχουμε κάτι. Αυτό να το θυμάστε".

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι δύο άσοι αγωνίστηκαν σε αγώνα επίδειξης μπάσκετ με τους μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του σχολείου, υπέγραψαν αυτόγραφα και συνομίλησαν με τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, ενώ την... ευστοχία του δοκίμασε και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0