Live τώρα    
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / Γιουρόπα Λιγκ: Μόνος "Ευρωπαίος" ο ΠΑΟΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / Γιουρόπα Λιγκ: Μόνος "Ευρωπαίος" ο ΠΑΟΚ

Δύο γκολ χθες ο Κλάους Αθανασιάδης

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα που νίκησε χθες στη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αρχικά ο Παναθηναϊκός και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ηττήθηκαν σε παιχνίδια που θα μπορούσαν να είχαν νικήσει.

Ο Ολυμπιακός στο "Γ. Καραϊσκάκης" γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ, που προηγήθηκε στο 10' (0-1), έπειτα από ολιγωρία της άμυνας και τον Σωτηρίου με κεφαλιά να προλαβαίνει την έξοδο του Λεάλι. Στο 16' ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Ιντέγιε και στο 19' κόρνερ του Φορτούνη βρήκε στο πάνω μέρος της εστίας. Στο 28' σουτ του Φορτούνη απέκρουσε σωτήρια ο Καρλάο.

Στο 48' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι έπειτα από σέντρα του Σεμπά, ενώ στο 66' οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κι άλλο δοκάρι, ύστερα από κεφαλιά του Ιντέγιε και απόκρουση πάνω στη γραμμή του Μεκρή. Στο 80' ο Ελιουνούσι έπιασε το γυριστό σουτ από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ. Στο άλλο ματς του ομίλου: Αστάνα - Γιουνγκ Μπόις 0-0.

Σλόβαν Λίμπερετς - ΠΑΟΚ 1-2

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη νίκη με 2-1 στο Λίμπερετς, κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Οι γηπεδούχοι μόλις στα 45'' από τη σέντρα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πλασέ του Κομλιτσένκο σε γρήγορη αντεπίθεση. Στο 9' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι ("χέρι" του Σικόρα) σε προσπάθεια του Ροντρίγκεζ και ο Αθανασιάδης πέτυχε το 1-1. Οι Τσέχοι στο 76' είχαν δοκάρι σε σουτ του Κομλιτσένκο, αλλά το γκολ πέτυχε στο 82' ο Αθανασιάδης με δυνατή κεφαλιά σε σέντρα του Λέοβατς (1-2). Στις καθυστερήσεις ο Ροντρίγκεζ σούταρε άουτ σε κενό τέρμα (ο τερματοφύλακας είχε προωθηθεί).

* Η Φιορεντίνα συνέτριψε 5-1 την Καραμπάκ στο άλλο ματς του ομίλου.

Θέλτα - Παναθηναϊκός 2-0

Ο Παναθηναϊκός "στάθηκε" για 80' στο "Μπαλαΐδος", αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε με 2-0, έχοντας σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία.

Η Θέλτα μπήκε δυνατά στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει (15' Μπέργκ, 25' Λουντ). Στο 38' ο Άλβαρεθ έκανε διπλή επέμβαση σε τετ-α-τετ του Ιμπάρμπο και στη συνέχεια με τα πόδια το σουτ του Κουλιμπαλί. Στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Κουτρουμπής σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο Ιμπάρμπο ήταν εκτεθειμένος, κινήθηκε προς την μπάλα, με τον επόπτη να σημειώνει το οφσάιντ.

Στο 54' ακυρώθηκε και δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, όταν ο Μπεργκ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ. Στο 67' ο Ιμπάρμπο ανατράπηκε κοντά στη μικρή περιοχή από τον Καμπάλ (τον έσπρωξε από πίσω), αλλά ο Ιταλός διαιτητής Λούκα Μπάντι δεν έδωσε το πέναλτι, που θα ήταν και κόκκινη κάρτα για τον αμυντικό. Ο Στραματσόνι δεν έκανε άλλαγές και ο "κουρασμένος" Παναθηναϊκός δέχτηκε το 1-0 στο 84' από τον Γκουιντέτι και το 2-0 στο 89' με εκπληκτικό φάουλ του Βας. Στο άλλο ματς του ομίλου: Άγιαξ - Σταντάρ Λιέγης 1-0.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0