Μπαίνουν σήμερα στη μάχη του EuroCup οι εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υποδέχεται (7.00 μ.μ., EΡΤ3) τη λιθουανική Νεπτούνας Κλαπέιντα, την ομάδα που νίκησε εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική ο ΠΑΟΚ και πήρε το "εισιτήριο" στους "32" της διοργάνωσης, ενώ ο "δικέφαλος" έχει την πιο δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετωπίζει τη μόνη αήττητη ευρωπαϊκή ομάδα, την ισπανική Βαλένθια, και μάλιστα εκτός έδρας.
Για τη δεύτερη φάση του EuroCup ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: «Δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που να μην είναι σημαντικό. Φυσικά, τα εντός έδρας παιχνίδια έχουν έναn μεγαλύτερο βαθμό αναγκαιότητας για να τα κερδίσουμε. Έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε και τώρα είναι μια δεύτερη φάση, στην οποία εμείς οι ίδιοι βάζουμε τον πήχη και θέλουμε να διακριθούμε. Δεν είμαστε μια ομάδα έμπειρη στη δεύτερη φάση του EuroCup και πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, με τρεις ομάδες οι οποίες πέρσι έπαιζαν στην Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνει τον συντελεστή δυσκολίας του ομίλου μας".
Ακόμη πιο δύσκολη αποστολή, τόσο σήμερα, όσο και στον όμιλό του, έχει όμως ο ΠΑΟΚ. Ειδικά η σημερινή αναμέτρηση (8.00 μ.μ.) είναι... Γολγοθάς! Η ομάδα του, Σούλη Μαρκόπουλου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Βαλένθια, που έχει 24 διαδοχικές νίκες από την αρχή της περιόδου (14 στο πρωτάθλημα Ισπανίας και 10 στο EuroCup) και βέβαια, αν τα καταφέρει, θα γίνει "πρώτο θέμα" στην μπασκετική Ευρώπη! Με τον ΠΑΟΚ θα παίξει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που ήταν άρρωστος και δεν αγωνίστηκε την Κυριακή στην Αμαλιάδα, ενώ μάλλον θα απουσιάσει και πάλι ο Κώστας Βασιλειάδης, που έχει ενοχλήσεις στο πέλμα.