Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.7°C23.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
25.5°C28.8°C
4 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C19.1°C
5 BF 88%
Πόρισμα – παρωδία από την πλειοψηφία της Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόρισμα – παρωδία από την πλειοψηφία της Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο

Με ένα πόρισμα που αριθμεί 400 σελίδες και είναι γεμάτο από αντιφατικούς ισχυρισμούς και νομικές ακροβασίες σπεύδουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να «κλείσουν» το φιάσκο της υποτιθέμενης σκευωρίας Novartis με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση σχετικά με το αν υπήρχε φυσικός αυτουργός σε μία σειρά από αδικήματα, η ΝΔ έσπευσε σήμερα να προκαταλάβει τις όποιες αποκαλύψεις και να «χρεώσει» στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ρόλο ηθικού αυτουργού. Με άλλα λόγια η ΝΔ θεωρεί πως μπορεί να αποδώσει σε οποιονδήποτε ρόλο ηθικού αυτουργού σε ένα αδίκημα χωρίς να έχει βρεθεί ο φυσικός αυτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς του Αρείου Πάγου Λ. Σοφουλάκης και Ε. Ζαχαρής είχαν καταλήξει σε διαφορετικά και εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα για τον ρόλο της εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, ενώ για τους επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη δεν είχε βρεθεί τίποτα μεμπτό.

Στο πόρισμά τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας της Προανακριτικής ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου για:

• Ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας (239 ΠΚ)

• Ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας (239 ΠΚ)

• Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ)

• Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) σε: α) Τουλουπάκη β) Ράικου γ) Αθανασίου και δ) Τσατάνη

• Απόπειρα εκβίασης (385 ΠΚ)

• Δωροληψία κρατικού αξιωματούχου (159ΠΚ)

• Δωροληψία υπαλλήλου (235)

• Εγκληματική οργάνωση – συμμορία (187 ΠΚ)

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο πόρισμά τους οι βουλευτές της πλειοψηφίας αναφέρονται σε εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, όπως της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, παρά το γεγονός ότι το Επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής είχε καταθέσει γνωμοδότηση με την οποία απέκλειε την εξέταση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL