Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση ακολουθεί τις αναλύσεις του ΣΕΒ και όχι τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση ακολουθεί τις αναλύσεις του ΣΕΒ και όχι τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας (Video)

Τα μέτρα στήριξης είναι κατώτερα των αναγκών και των περιστάσεων και το έχει παραδεχθεί η ίδια η κυβέρνηση αφού ανακοινώνει νέα μέτρα κάθε τρεις ημέρες δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.https://www.youtube.com/embed/wxa05sKllrs

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond, «θα περίμενε κανείς η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στο μέγεθος της παρέμβασης τόσο με απευθείας χρήμα όσο και σε επίπεδο εγγυήσεων. Η κυβέρνηση έχει δυστυχώς υιοθετήσει τις αναλύσεις του ΣΕΒ που δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας. Τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας ταυτίζονται με οποιαδήποτε προσπάθεια συμβάλει στο να επιβιώσουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και η μισθωτή εργασία».

Αναφορικά με τη δήλωση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Κύρτσου, ότι τα λεφτά στην Ελλάδα φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο, ο Ν. Παππάς επισήμανε ότι «θα έπρεπε να γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι και το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει πάψει να ισχύει και ότι οποιαδήποτε δαπάνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν μετράει στο έλλειμμα».

Παράλληλα, συνέχισε ο Ν. Παππάς, «έχει υπάρξει μία πρώτη μεγάλη ένεση ρευστότητας από την ΕΚΤ και παρακάμπτονται πλέον οι κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις. Η χώρα μας έχει επίσης το μαξιλάρι των 37 δις. Όμως η κυβέρνηση επιμένει στην καταστροφική λογική “βλέποντας και κάνοντας” με τη δικαιολογία ότι δε ξέρουμε την κλίμακα της κρίσης. Το μέγεθος της κρίσης εξαρτάται από τις πράξεις των κυβερνήσεων».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL