Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς ξεναγήθηκαν στα μνημεία της πόλης - «Χρωματιστές ομπρέλες» σήμερα έξω από το Δημαρχείο

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία το πρωί της Κυριακής να γνωρίσουν καλύτερα πέντε σημαντικά μνημεία του κέντρου της πόλης στο πλαίσιο μιας δράσης, της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη άλλη μια πρωτότυπη δράση της Κίνησης Πολιτών.

Η ξενάγηση ακολούθησε την διαδρομή: Ρωμαϊκή Αγορά – Σταθμός Μετρό Αγίας Σοφίας – Μπέη Χαμάμ (ή αλλιώς «Λουτρά Παράδεισος») – Παναγία Χαλκέων κι έκλεισε στον σταθμό μετρό της Βενιζέλου. Τις δύο ξεναγήσεις προσέφερε αφιλοκερδώς ο ξεναγός Ιωάννης Κιουρτσόγλου.

Η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς συστάθηκε με σκοπό την υπεράσπιση της κατά χώραν διατήρησης του μνημειακού συνόλου που αποκαλύφθηκε στον Σταθμό Βενιζέλου, στο πλαίσιο των ανασκαφών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη διαμαρτυρία της Κίνησης Πολιτών για την προστασία των μνημείων αύριο στις 18:00 έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με χρωματιστές ομπρέλες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις