Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Φ. Κούβελα: Ανάλγητη η πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας χιλιάδων γυναικών και παιδιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κούβελα: Ανάλγητη η πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας χιλιάδων γυναικών και παιδιών

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωση της, η πρώην γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φ. Κούβελα.

Η ίδια σημειώνει «Η κυβέρνηση της ΝΔ δέσμια της ιδεοληψίας της, επέλεξε δύο τομείς της υγείας που αφορούν τις γυναίκες και τα παιδιά, προσπαθώντας να κλείσει το Κέντρο Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» το οποίο επί 45 χρόνια παρέχει διάφορες υπηρεσίες σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως ενώ ανέστειλε τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», την μόνη δημόσια δομή η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες εδώ και 30 Χρόνια.

Με δεδομένο, ότι στις δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στις συγκεκριμένες δομές, μπορούν και απευθύνονται κατά κύριο λόγο οι φτωχές και με χαμηλά εισοδήματα γυναίκες και οικογένειες, για τα παιδιά τους, δείχνει την αναλγησία της κυβέρνησης να πλήξει ουσιαστικά αυτές τις κατηγορίες πολιτών, αφήνοντας χωρίς καμιά βοήθεια τους ασθενείς, γυναίκες και παιδιά».

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «Χρειάστηκε η έντονη αντίδραση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί χθες αργά το βράδυ (έγινε γνωστό μέσω του twitter του υπ. υγείας ) να πάρει πίσω την διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» ενώ παραμένει ακόμα σε αναστολή λειτουργίας το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο «Αγία Σοφία»».

Η δήλωση της πρώην γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων φ. Κούβελα:

 Η κυβέρνηση της Ν.Δ. μετά την επιστροφή στην «κανονικότητα», αμέσως ξέχασε την αναντικατάστατη αξία που έχει ο δημόσιος τομέας της υγείας όπως αναδείχτηκε μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, σταμάτησε τα χειροκροτήματα και επέστρεψε στην προσπάθεια εφαρμογής της ιδεολογίας αλλά και του προγράμματος της που είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της υγείας σε βάρος, φυσικά, του δημοσίου.

Δέσμια της ιδεοληψίας της, επέλεξε δύο τομείς της υγείας που αφορούν τις γυναίκες και τα παιδιά, προσπαθώντας να κλείσει το Κέντρο Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» το οποίο επί 45 χρόνια παρέχει διάφορες υπηρεσίες σε περίπου 20.000 γυναίκες ετησίως ενώ ανέστειλε τη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», την μόνη δημόσια δομή η οποία αντιμετωπίζει περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες εδώ και 30 Χρόνια.

Με δεδομένο, ότι στις δημόσια νοσοκομεία και ειδικά στις συγκεκριμένες δομές, μπορούν και απευθύνονται κατά κύριο λόγο οι φτωχές και με χαμηλά εισοδήματα γυναίκες και οικογένειες, για τα παιδιά τους, δείχνει την αναλγησία της κυβέρνησης να πλήξει ουσιαστικά αυτές τις κατηγορίες πολιτών, αφήνοντας χωρίς καμιά βοήθεια τους ασθενείς, γυναίκες και παιδιά.

Χρειάστηκε η έντονη αντίδραση και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε η κυβέρνηση να αναγκαστεί χθες αργά το βράδυ (έγινε γνωστό μέσω του twitter του υπ. υγείας ) να πάρει πίσω την διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» ενώ παραμένει ακόμα σε αναστολή λειτουργίας το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο «Αγία Σοφία».

Η κυβέρνηση καλό είναι, να αφήσει τις επικοινωνιακές της κορώνες κι αν πραγματικά ενδιαφέρεται να στηρίξει τις γυναίκες, την οικογένεια και τα παιδιά, πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής στήριξης αυτών των ομάδων, όταν μάλιστα βρίσκονται στη πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους που δοκιμάζεται η υγεία τους.

Η κυβέρνηση να στηρίξει το δημόσιο χαρακτήρα τη υγείας και άμεσα

• Να αναβαθμιστεί και να λειτουργεί μόνιμα το Κέντρο Μαστού στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

• Να συνεχίσει να λειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και να αναβαθμιστούν όλες οι υπηρεσίες καθώς και οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Αναστολή λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου στο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL