Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η μεγάλη πολιτική εκδήλωση απόψε στο Tάε Κβον Ντο / Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η μεγάλη πολιτική εκδήλωση απόψε στο Tάε Κβον Ντο / Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία

Από τη περσινή συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Την αντεπίθεσή του σημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απόψε από το κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει τον τόνο στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση που διοργανώνεται. "Παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία" είναι το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναδείξει την "απάτη των αρίστων" έπειτα από επτά μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. παρουσιάζοντας τη "Μαύρη Βίβλο", αλλά και απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα για την υπεράσπιση της κοινωνίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η "Μαύρη Βίβλος" και η αποδόμηση του επταμήνου της κυβέρνησης των "αρίστων" δεν θα γίνει με συνηθισμένο τρόπο. Η εκδήλωση πρόκειται να ανοίξει με την προβολή επτά βίντεο που θα βασίζονται σε επτά κεντρικούς άξονες: διαφθορά, εργασιακά, ασφάλεια, κοινωνικό κράτος, fake news και ο συνολικός απολογισμός της "απάτης των αρίστων".

Πλατύ κάλεσμα για την υπεράσπιση της κοινωνίας

Ωστόσο η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα αναδείξει απλά τις κακοφωνίες και την εξαπάτηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά, πρωτίστως, θα κηρύξει την ανάγκη μετώπου για την υπεράσπιση της κοινωνίας πάνω σε δυο κατευθύνσεις. Αφενός την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής και αφετέρου το όραμα για την επόμενη ημέρα με κεντρικό άξονα τη δικαιοσύνη, αλλά και τη συγκρότηση κοινωνικού, προοδευτικού μετώπου μέσα από ένα πλατύ κάλεσμα που αναμένεται να απευθύνει ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στο καθεστώς αδιαφάνειας, καταστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων και διεύρυνσης των ανισοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζεται πως η απάντηση στην κυβερνητική λαίλαπα και ταυτόχρονα ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η περιβαλλοντική δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη στην οικονομία και την εργασία, στις συντάξεις, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία.

Κοινωνικό μέτωπο για δικαιοσύνη παντού

Ως εκ τούτου ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τα πεδία του αγώνα για υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας:

* Στην εργασία, όπου σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Βρούτση επαναφέρει τον σκληρό πυρήνα του δεύτερου Μνημονίου, τον εργασιακό μεσαίωνα και τις ρυθμίσεις προς όφελος της εργοδοσίας και του ΣΕΒ.

* Στην υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας, που βγαίνει στο σφυρί από την 1η Μαΐου μέσω του σχεδίου “Ηρακλής”, που αφαιρεί τις δικλίδες ασφαλείας για τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν, υλοποιώντας τις απαιτήσεις των τραπεζών.

* Στο κοινωνικό κράτος, όπου ξηλώνονται κεκτημένα της προηγούμενης κυβέρνησης, την ασφάλεια, που σήμερα έχει μονοσήμαντη έννοια, αυτήν της καταστολής και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των πολιτών.

* Στην Υγεία, όπου ήδη το σχέδιο ιδιωτικοποίησης και εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκεται σε εξέλιξη.

* Στην Παιδεία, όπου σημειώνεται οπισθοδρόμηση με την ακραία συντηρητική πολιτική Κεραμέως, ενώ κι εδώ έχουν καταγραφεί εξόφθαλμες παρεμβάσεις προς όφελος των σχολαρχών και των ιδιωτικών κολεγίων μέσω της απαξίωσης της δημόσιας Παιδείας και το κλείσιμο σχολών.

* Στο περιβάλλον, με τα σχέδια της εκτροπής του Αχελώου να βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης καθώς και τα σχέδια "επενδύσεων" εις βάρος του περιβάλλοντος.

Κόμμα μαζικό, μαχητικό, ανοιχτό στην κοινωνία

Σε αυτό το πλαίσιο και ενόψει των έντονων διεργασιών στον δρόμο για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη αποφασιστικής στροφής του κόμματος στην κοινωνία, στην καθημερινότητα και τους αγώνες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό απαιτείται ένα κόμμα μαζικό, μαχητικό, ζωντανό, ανοιχτό στην κοινωνία και στις ανάγκες της, να επιτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο του ως η μεγάλη ελπίδα κοινωνικής αντίστασης και πολιτικής αλλαγής.

Φυσικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί στα ζητήματα της πολιτικής συγκυρίας, στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου της Novartis και τρομοκράτησης των προστατευόμενων μαρτύρων -ανάγκη για διαφάνεια, κανόνες και εν τέλει δικαιοσύνη- αλλά και το μπάχαλο διαχείρισης στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, καθώς και στη στάση του "δεδομένου συμμάχου" στην εξωτερική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL