Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ η τροπολογία για ΠΑΟΚ - Ξάνθη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ η τροπολογία για ΠΑΟΚ - Ξάνθη (Video)

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης: Σε σύνολο 246 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 156, κατά 90, και παρών 0.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ψήφισαν, ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να στείλει επιστολή και ο βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιώνας  ο οποίος απουσίαζε και είχε στείλει με επιστολή την πρόθεση ψήφου, ωστόσο αυτή δεν προσμετράται στο αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, δεν παραβρέθηκε στην ψηφοφορία ούτε έστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου. Αραγε πρόκειται για νέο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Ολομέλειας, Νικήτας Κακλαμάνης, οι Κυρ. Μητσοτάκης, Ν. Δένδιας, Ν. Μηταράκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Χ. Θεοχάρης, Κ. Καραμανλής, Κ. Βλάσης, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Χατζηδάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Θ. Καράογλου, Ευρ. Στυλιανίδης, Φ. Πιπιλή, Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Ρουσόπουλος, Αν. Χατζηβασιλείου, Χ. Αθανασίου, Γ. Κατρούγκαλος και Αλ. Τριανταφυλλίδης απέστειλαν επιστολική ψήφο που προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα.  

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπουργική τροπολογία, προβλέπεται η μετατροπή των ποινών για όσες ομάδες εμπλέκονται σε αυτό το καθεστώς, όπως ΠΑΟΚ και Ξάνθη, από υποβιβασμό σε αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Με την μη ψήφισή της, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει ένα ηχηρότατο δεύτερο μήνυμα στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Αργότερα, ο πρώην πρωθυπουργός, αναφορικά με την απουσία του από την ονομαστική ψηφοφορία, επικαλέστηκε, μέσω διαροοών, προσωπικούς λόγους και όχι λόγους υγείας όπως διέρρεαν κάποιοι κύκλοι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά ο οποίος του ανέφερε ότι «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Συντάκτης: avgi.gr

https://www.youtube.com/embed/a3p0M4M-g6M

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL