Live τώρα    
Γ. Προβόπουλος: Από το 2014 η ανάπτυξη και η αύξηση της ρευστότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Προβόπουλος: Από το 2014 η ανάπτυξη και η αύξηση της ρευστότητας

Περαιτέρω συγχωνεύσεις τραπεζών στην ΝΑ Ευρώπη προκρίνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο 7ο Ελληνοαλβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ σημειώνει πως μια τέτοια κίνηση θα εξασφαλίσει την κερδοφορία τους εν μέσω κρίσης της ευρωζώνης.

Πάντως, για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο Γ. Προβόπουλος τονίζει πως ως πλήρως ανακεφαλαιοποιημένος πλέον ο τραπεζικό κλάδος θα πρέπει τούδε και εις το εξής να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά το ενεργητικό του, ώστε να απελευθερώσει κεφάλαια απαραίτητα για τη χρηματοδότηση των παραγωγικών επιχειρήσεων. Ο ίδιος εκτιμά ότι με αυτή την κίνηση το 2014 η ελληνική οικονομία θα μπει σε χρονιά ανάπτυξης.

"Επωμιστήκαμε ένα μεγάλο κόστος, κάναμε πολύ κόπο, τώρα αναμένουμε τους καρπούς", υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γ. Προβόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την αναδιοργάνωση του τραπεζικού κλάδου.

Πάντως, η αναμονή να ανοίξουν οι στρόφιγγες των τραπεζών επιδεινώνει την κατάσταση ακόμη και για τις υγιείς εξωστρεφείς επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης εκτιμούν πως η ύφεση θα επιμείνει έως το 2015 εάν δεν υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις Προβόπουλου, δεν είναι επαρκείς για τα νοικοκυριά, ιδίως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που δείχνουν τους δανειστές να είναι ακόμη πιο επίμονοι με την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ τα κόκκινα δάνεια βάζουν την θηλιά σε 115.000 δανειολήπτες, που αδυνατούν να αποπληρώσουν δάνεια, που το συνολικό ύψος τους ξεπερνά τα 68 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0