Live τώρα    
Συνάντηση συνεταιριστικών τραπεζών, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ με Γ. Στουρνάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση συνεταιριστικών τραπεζών, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ με Γ. Στουρνάρα

Το θέμα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων, μέσω των συνεταιριστικών τραπεζών, συζητήθηκε σε συνάντηση των προέδρων της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ), της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις φορείς σημειώνουν ότι ο υπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στον θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών. Έγινε ενημέρωση για την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις έξι συνεταιριστικές τράπεζες με μεγάλη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της αύξησης μέχρι 22.11.2013.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τους άξονες ανασυγκρότησης των συνεταιριστικών τραπεζών στο νέο τραπεζικό περιβάλλον και τη συνεργασία με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, που έθεσαν το θέμα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων και κατέθεσαν προτάσεις για αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και χρηματοδοτικών εργαλείων σε συνεργασία με τις συνεταιριστικές τράπεζες και το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία. Επιπλέον, έγιναν προτάσεις για αλλαγή του νόμου σχετικά με τη συμμετοχή ΟΤΑ και φορέων του Δημοσίου στο κεφάλαιο των συνεταιριστικών τραπεζών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0