Επίκαιρη ερώτηση για την παρουσία χρυσαυγιτών δίπλα στα ΜΑΤ κατά την αντιμετώπιση διαδηλωτών κατέθεσε ο Δημήτρης Τσουκαλάς στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά:
* Αν οι αστυνομικοί μπορούσαν να κινηθούν αυτοβούλως όταν αντιλήφθηκαν τα άτομα αυτά ή έπρεπε να λάβουν σχετική εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων.
* Αν ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων για την ύπαρξη των ατόμων αυτών τη στιγμή εκείνη και τι εντολές έδωσε.
* Ποια είναι τα πορίσματα της διενεργούμενης ΕΔΕ, σε ποιο στάδιο βρίσκεται και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο.
Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση ήταν η παρουσία "γνωστών - αγνώστων" χρυσαυγιτών στο πλευρό των ανδρών της ΥΑΤ κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης που έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αμφιάλη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής. "Μέσα από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ εμφανίστηκαν αρκετοί 'αγανακτισμένοι πολίτες', οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές, χωρίς να συλληφθούν ή έστω να παρεμποδιστούν" επισημαίνει ο Δ. Τσουκαλάς και υπενθυμίζει ότι "τα βίντεο και οι φωτογραφίες της ομάδας αυτής έκαναν τον γύρω της Ευρώπης και έγιναν θέμα στο BBC".