Live τώρα    
Βοήθεια εκτάκτου ανάγκης, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθεί για τους πρόσφυγες στα νησιά κυρίως στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βοήθεια εκτάκτου ανάγκης, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθεί για τους πρόσφυγες στα νησιά κυρίως στη Λέσβο

Βοήθεια εκτάκτου ανάγκης, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα χορηγηθεί για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά και κυρίως στη Λέσβο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eυρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ θα χορηγηθεί στην Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και θα χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση της διαχείρισης των εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο, για τη στήριξη τοπικών κοινοτικών σχεδίων και για την παροχή περαιτέρω επείγουσας στέγασης στα νησιά. Το ποσό των 20 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί, επίσης, για την προστασία των παιδιών, την ανεπίσημη εκπαίδευση και την πρόληψη της σεξουαλικής βίας.

Σημειώνεται, ότι αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ, είναι πρόσθετη της χρηματοδοτικής στήριξης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ που χορηγείται από την Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0