Τον κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς, επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρο του ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Όπως δήλωσε ο Τραμπ, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.
Λίγο αργότερα, ο Μάικ Πενς δήλωσε με ανάρτηση του στο twitter πως είναι τιμή του να είναι υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντ.Τραμπ και «να εργαστεί προκειμένου να κάνουν την Αμερική σπουδαία ξανά».
«Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη επιλογή για αντιπρόεδρο από αυτή του Μάικ Πενς», δήλωσε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν με ανακοίνωση του.
Στην αντίπερα όχθη, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντέστα δήλωσε πως ο Τραμπ επιλέγοντας τον Πενς, επέλεξε έναν «απίστευτα διχαστικό και μη δημοφιλή» αντιπρόεδρο.
Ο 57χρονος Πενς χαρακτηρίζεται ως συντηρητικός και εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει στην ενότητα του διχασμένου ρεπουμπλικανικού κόμματος αναφορικά με την επιλογή Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ