Live τώρα    
ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά

Συνεργασία ICAP με ΓΓΔιεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ

H ICAP Group σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των εξαγωγέων, παρείχε στο ΥΠΕΞ τη δυνατότητα πρόσβασης στο πιο ευρέως διαδεδομένο website Επιχειρηματικής και Marketing πληροφόρησης της Kompass. Στην ιστοσελίδα www.agora.mfa.gr αναρτήθηκε πληροφορία για επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή προϊόντων από τους βασικούς εξαγωγικούς κλάδους της χώρας, ειδικότερα ο επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα πρόσβασης πληροφορίας για 7.000 εισαγωγείς που αφορούν 24 κλάδους προϊόντων, 40 κρατών.

INTERAMERICAN

Αποχωρεί ο CEO εντός του 2ου εξαμήνου

Ο Γιώργος Κώτσαλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ACHMEA, μητρικής της Interamerican, συμφώνησαν αμοιβαία την αποχώρησή του από τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της Interamerican εντός του δευτέρου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, κατά το οποίο ο ίδιος συμπληρώνει τα 65 χρόνια ζωής. Ο κ. Κώτσαλος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να επιλεγεί νέος διευθύνων σύμβουλος.

Εγκρίθηκε το master plan του ΟΛΘ

Το πράσινο φως στο προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης άναψε τη Μεγάλη Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ προκειμένου μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες να κατατεθεί προς έγκριση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο φάκελος του master plan, σύμφωνα με τον Νόμο 4150/2013. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, το master plan αποτυπώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΛΘ για αύξηση της δυναμικότητας για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων πλοίων, την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση με την πόλη. Προβλέπει, επίσης, σημαντικό ύψος επενδύσεων σε υποδομές, εξοπλισμό και συστήματα διαχείρισης.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγο διάστημα ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Δημήτρης Μακρής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εισηγμένης σε επενδυτές, είχε αναφέρει πως οι συζητήσεις για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τον ΟΛΘ, απαραίτητη για να προχωρήσει η διαδικασία της πώλησης, βρίσκονταν εν πλήρη εξελίξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0