Γενέθλια Μίκη σε Αθήνα και Χανιά
Με δύο συναυλίες στην Αθήνα και στα Χανιά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, απόψε, ημέρα των γενεθλίων του. Συγκεκριμένα, στις 9 μ.μ. το Μέγαρο Μουσικής τιμά τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη με εκδήλωση-αφιέρωμα, παρουσία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγουδούν: Ελένη Βιτάλη, Ζαχαρίας Καρούνης και Μπέττυ Χαρλαύτη. Μαζί τους η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Είσοδος: 10 και 12 ευρώ. Νωρίτερα, στις 7.45 μ.μ., στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης δημιουργούν ανθρώπινη αλυσίδα από την μια έως άλλη άκρη του Λιμανιού χορεύοντας τον χορό του Ζορμπά.
"Απολογία Σωκράτη"
To έργο «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, και σήμερα στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου. Απόψε στις 9.15 μ.μ. στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά). Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Βασίλης Καραμπούλας (Σωκράτης), Θανάσης Δισλής (Μέλητος). Είσοδος: 10 ευρώ.
Συναυλία ΕΛΣ
Συναυλία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, απόψε στις 9 μ.μ., στον αρχαιολογικό χώρο Ολυμπιείου, στους στύλους του Ολυμπίου Διός (είσοδος από Β. Όλγας). Μουσική διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης. Σολίστ: Τσέλια Κοστέα, Δημήτρης Πλατανιάς, Δημήτρης Πακσόγλου. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του Ολυμπιείου, δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας.
"Donnie Darko"
Με την ταινία "Donnie Darko" του Ρίτσαρντ Κέλι συνεχίζονται οι θερινές προβολές στην ταράτσα του Bios (Πειραιώς 84) με τη συνοδεία επιλεγμένων μουσικών set, στο πλαίσιο του "Ssh! Silent Movies". Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος. Ώρα έναρξης: 9.15 μ.μ.
"Tungsten"
Συνεχίζεται η προβολή ταινιών, στον Πύργο Μπαζαίου της Νάξου, στο πλαίσιο της θεματικής "Ο μετανάστης στον ελληνικό κινηματογράφο". Απόψε στις 9.30 μ.μ. προβάλλεται η ταινία «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου. Είσοδος ελεύθερη.
Δήμος Αναστασιάδης
Στη γενέτειρά του την Κατερίνη δίνει την πρώτη μεγάλη συναυλία του ο Δήμος Αναστασιάδης. Μαζί του ο Θανάσης Αλευράς και ο Νίκος Ζαδές. Απόψε στις 9.30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κήπου Κατερίνης. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
Γιώργος Κατσαρός
Με το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές συναυλίες στη λίμνη Βουλιαγμένης. Μαζί του στο τραγούδι η Ελένη Σταμίδου. Απόψε στις 10.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 20, 25 ευρώ.