Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C21.7°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.2°C23.3°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.6°C23.0°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.0°C22.2°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.8°C
1 BF 53%
I Cook Greek / «Ψευτο-μοuς» γιαουρτιού με λεμόνι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / «Ψευτο-μοuς» γιαουρτιού με λεμόνι

μους γιαουρτι λεμονι

Απολαυστική και ελαφριά, αυτή η μους χωρίς αυγά, ζελατίνη ή κρέμα γάλακτος, αποτελεί απολαυστικό καθημερινό επιδόρπιο, αλλά και ιδανικό κλείσιμο ενός πλούσιου γεύματος.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • ο χυμός 3-4 λεμονιών
  • ο χυμός 1 λάιμ (προαιρετικά)
  • ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  • Χτυπάτε λίγη ώρα στο μίξερ (ή στο χέρι) το γιαούρτι να ανακατευτεί καλά. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γάλα και το χυμό από τα λεμόνια και το λάιμ και τα ανακατεύετε κι αυτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτετε το χτυπημένο γιαούρτι και ανακατεύετε πάλι καλά και γρήγορα το μείγμα.
  • Βάζετε το μπολ στο ψυγείο και αφήνετε την «ψευτομούς» να κρυώσει. Σερβίρετε σε μπολάκια ή διαφανή ποτήρια διακοσμώντας -αν θέλετε- με ξύσμα λεμονιού.

*Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL