Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
0 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C17.9°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.8°C20.8°C
0 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.9°C13.5°C
0 BF 88%
I Cook Greek / Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα

Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα


Υλικά συνταγής

Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού

  • 3 κυδώνια
  • 4 δαμάσκηνα
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • ο χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  • Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και από τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους ή κομμάτια.
  • Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
  • Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL