Υλικά συνταγής
Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού
- 3 κυδώνια
- 4 δαμάσκηνα
- 6 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι νερό
- 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
- 2 ξυλάκια κανέλα
- ο χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και από τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους ή κομμάτια.
- Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
- Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com