Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.0°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
5 °C
0.0°C6.7°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
3.9°C12.0°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.0°C
5 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
0.0°C9.4°C
1 BF 69%
I Cook Greek / Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα

Μαρμελάδα κυδώνι-δαμάσκηνο με αμύγδαλα


Υλικά συνταγής

Υλικά για 3 βάζα του 1/2 κιλού

  • 3 κυδώνια
  • 4 δαμάσκηνα
  • 6 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 120 γρ. αμύγδαλα ωμά (ψίχα) χοντροκομμένα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • ο χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  • Αφαιρείτε από τα κυδώνια τη φλούδα και από τα δαμάσκηνα τα κουκούτσια τους και τα κόβετε σε κύβους ή κομμάτια.
  • Βράζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τους κύβους των φρούτων ανακατεύοντας προσεκτικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 20΄). Κατόπιν προσθέτετε τα αμύγδαλα και συνεχίζετε το βράσιμο για 10΄περίπου.
  • Αφήνετε τη μαρμελάδα να μείνει μια νύχτα και να ξεκουραστεί. Την επόμενη ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Βράζετε άλλα 20΄-25΄μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο βάζα.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL