Live τώρα    
Το Μιλάνο συναντά... την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Μιλάνο συναντά... την Ελλάδα

Για ακόμη μία χρονιά, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν ενσκήψει και στις δύο χώρες, το Piccolo Teatro του Μιλάνου ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να υποδεχθεί για ένα τριήμερο το φεστιβάλ το «Μιλάνο συναντά την Ελλάδα». Βέβαια, το ιστορικό θέατρο ήταν ήδη ντυμένο στα ελληνικά χρώματα, καθώς το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ήδη εκεί με επιτυχία την Οδύσσεια του Μπομπ Ουίλσον. Από τη Δευτέρα, πάντως, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ακόμη μία παραγωγή του Εθνικού, το έργο της Λένας Κιτσοπούλου Άουστρας (Η αγριάδα), σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη Λένα Παπαληγούρα και τους Γρηγόρη Γαλάτη, Βασίλη Καραμπούλα, Γιωργή Τσουρή.

Στις 23 και 24 η ομάδα σύγχρονου χορού Δαγίπολη, με εμπνευστή - δημιουργό τον Γιώργο Χρηστάκη και πυρήνα της χορευτές με κινητικό πρόβλημα, θα παρουσιάσει την παράσταση HUMAterra, που καλεί τον θεατή να συγκρουστεί με τα στερεότυπα περί "κανονικότητας". Την παράσταση συνοδεύουν μουσικά οι Ψαραντώνης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Λειβαδάς και Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Παράλληλα, στις 23.4, ο Ιταλός τραγουδιστής Vinicio Capossela θα δώσει διάλεξη για τη σχέση του με την Ελλάδα και την εμπειρία του από τη συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους του (Δήμητρα Γαλάνη, Kαίτη Nτάλη κ.ά.), ενώ στο Palazzo Morando η Barbara Molteni - Zanessis θα εκθέτει φωτογραφίες τραβηγμένες στη Μήλο από το 2010 έως το 2013, με τίτλο Εσωτερική νήσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0