«Η καθημερινή αφιλοκερδής λειτουργία του αποτελεί ζωντανό αντιπαράδειγμα για τον κυρίαρχο τρόπο που μας επιβάλλεται να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε» σημειώνει το θέατρο «Εμπρός» δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση στην εμμονή να σφραγιστεί ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτηση «Θέλησαν το Εμπρός να σιωπήσει γιατί εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματος, της αγοράς, γιατί αποδεικνύει πως μπορούμε να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να νιώθουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ».
Και συνεχίζουν: «Αυτό ήταν που ενόχλησε τους κυβερνήτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αυτό θέλησαν να τσιμεντώσουν».
Μετά την δραστική παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης και του Νάσου Ηλιόπουλου ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος παραμένει ανοικτός, ο κίνδυνος, όμως, παραμονεύει.
Η εμμονή να σφραγιστεί ο ιστορικός χώρος έχει διαφανεί με τη σπουδή που έδειξαν να κάνουν δυο αστυνομικές επιχειρήσεις μέσα σε λίγες ημέρες και να προχωρήσουν σε εργασίες για την τοποθέτηση σιδεριών στις εισόδους του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου χωρίς να υπάρχει καν άδεια από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του το θέατρο «Εμπρός», η δύναμη της αυτοοργάνωσης μπορεί να σταματήσει τη καταστροφή των γειτονιών μας και της φύσης που απειλούνται από την λαίλαπα της εκμετάλλευσης και το θράσος της αισχροκέρδειας.
Συγκέντρωση το Σάββατο 29 Μαΐου
Με σύνθημα «Δεν θα παραδώσουμε τα όνειρα μας στο σκοτάδι» το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» καλεί το Σάββατο στις 5 το απόγευμα σε συγκέντρωση και σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων.
