Live τώρα    
Ακόμη στον "πάγο" η καλλιτεχνική διευθύντρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακόμη στον "πάγο" η καλλιτεχνική διευθύντρια

«Για την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων της καλλιτεχνικής διευθύντριας και την ουσιαστική άσκηση των αρμοδιοτήτων της εκκρεμεί μία καθαρά διοικητικού χαρακτήρα πράξη, η οποία έχει παγώσει εδώ και πέντε μήνες» απαντά η διοίκηση του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «η προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου δεν πέρασε από την αρμόδια επιτροπή που εγκρίνει τις προσλήψεις στο Δημόσιο με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 περί αναστολής των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα».

Η διοίκηση του ΟΜΜΘ, όπως κάνει γνωστό, έχει αποστείλει το τελευταίο τετράμηνο απανωτές επιστολές προς το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου η Ζωή Ζενιώδη να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά της και να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Μεγάρου. Προσβλέπει με αυτόν τον τρόπο στην άμεση επίλυση του συγκεκριμένου διοικητικού προβλήματος, «που δεν είναι καινοφανές», όπως υποστηρίζει, «στην πρακτική της Δημόσιας Διοίκησης». Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται συγκεκριμένα πως: «Οι όροι της προκήρυξης της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή στο Μέγαρο εγκρίθηκαν με Υπουργική Απόφαση της τότε Υπουργού Πολιτισμού τον Ιανουάριο του 2019. Στο κείμενο της Υπουργικής Απόφασης δεν υπήρχε αναφορά σε εγκριτική απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, επιτροπής που εγκρίνει, κατ’ εξαίρεση, τις προσλήψεις στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, εκτιμώντας προφανώς, κατά την εκκίνηση της διαδικασίας, ότι η κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, ως θέση ειδικών προσόντων, δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από έξι μήνες, την 11η Ιουλίου του 2019, με την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας μεταξύ του ΟΜΜΘ και της πρώτης σε βαθμολογία, και επιτυχούσας στον διαγωνισμό, κυρίας Ζωής Ζενιώδη. Ωστόσο, λόγω ερωτηματικών των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων περί της αναγκαιότητας της έγκρισης της ΠΥΣ 33/2006, τα οποία ανέκυψαν εκ των υστέρων, για την πλήρη ανάληψη των καθηκόντων της καλλιτεχνικής διευθύντριας και την ουσιαστική άσκηση των αρμοδιοτήτων της εκκρεμεί μία καθαρά διοικητικού χαρακτήρα πράξη, η οποία έχει παγώσει εδώ και πέντε μήνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0