Ο Μάνος Ελευθερίου στον Ιανό
Στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Συναντήσεις με συγγραφείς», ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τον δημιουργό Μάνο Ελευθερίου για το έργο και τη ζωή του, ανιχνεύοντας τον άνθρωπο - συγγραφέα. Η τραγουδοποιός Ευτυχία Μητρίτσα θα παρουσιάσει στο πιάνο τραγούδια του. Στις 8.30 μ.μ., Σταδίου 24.
Η νέα συλλογή του Σωτήρη Κακίση
Η νέα συλλογή του Σωτήρη Κακίση «Το Πνεύμα του Χορού της Λίμνης των Αλόγων», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αιγαίον, παρουσιάζεται στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, Θεμιστοκλέους 37, στις 7.30 μ.μ. Ποιήματα του Σωτήρη Κακίση θα διαβάσουν ο Δήμος Αβδελιώδης, η Ελένη Κοκκίδου κι ο ίδιος ο ποιητής.
Ντοστογιέφσκι στο Αναγνωστήριο
Στο Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Κοντόπουλου 13 στην Αγία Παρασκευή, στις 7.00 μ.μ. στη «Λέσχη των Μεταφραστών», ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει το θέμα Ντοστογιέφσκι: Το ημερολόγιο του συγγραφέα.
"Επιστήμη... στο φως" στο Πλανητάριο
Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζεται έως τις 19 Απριλίου με ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Έτος Φωτός! Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίδειξη πειραμάτων για το φως και τις οπτικές ψευδαισθήσεις, διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά, διαδρομή για γονείς και παιδιά από 8 έως 12 ετών, διαδραστική αφήγηση, διαδραστικό παιχνίδι για το φως και μία πασχαλινή κατασκευή έκπληξη! Από τις 11.00 π.μ. Είσοδος από οδό Πεντέλης 11.
Για την Αλεξάνδρεια
Με τίτλο "Πάντα η Αλεξάνδρεια είναι": Επιστρέφοντας στην Καβαφική Αλεξάνδρεια, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζουν μια συζήτηση για την Αλεξάνδρεια του παρελθόντος και του παρόντος, με συνομιλητές δύο διακεκριμένους μελετητές του "μύθου" και της "ιστορίας" της πόλης. Η Hala Halim, συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου Alexandrian Cosmopolitanism: An Archive και αναπληρώτρια καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης θα συζητήσει με τον Αλέξανδρο Καζαμία, επίκουρο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και ειδικό στην ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου. Τη συζήτηση συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών και εταίρος του Κολλεγίου St Cross στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μικρή Σκηνή στις 7.00 μ.μ. Διανομή δελτίων εισόδου, μία ώρα πριν.