Live τώρα    
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ / Ένα βιωματικό πανηγύρι στην Πάρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΡΠΗΣΣΑ / Ένα βιωματικό πανηγύρι στην Πάρο

Στην Μάρπησσα της Πάρου ξεκινά σήμερα, το καθιερωμένο πλέον "βιωματικό" φεστιβάλ για όσους θέλουν να ανακαλύψουν το αυθεντικό νησί των Κυκλάδων, που εστιάζει τις εκδηλώσεις του γύρω από θέματα αρχιτεκτονικής, λαογραφίας, εικαστικών και μουσικής, με τίτλο «Διαδρομές στη Μάρπησσα».

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 22-24/8 ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τον παραδοσιακό οικισμό και να αποκαλύψει τα μυστικά του περπατώντας στα σοκάκια του. Μέσα από προτεινόμενους σταθμούς, επισκέψιμους χώρους και εκθέσεις, που πλαισιώνονται από συναυλίες, παιχνίδια και εργαστήρια. Παράλληλα, κάτοικοι και επισκέπτες καλούνται να φτιάξουν τη δική τους διαδρομή, περπατώντας και... παίζοντας μέσα στον παραδοσιακό οικισμό.

Έτσι, σήμερα το απόγευμα ο χρόνος είναι μοιρασμένος ανάμεσα σε παιδιά, με παιχνίδια με τον χρόνο και κουκλοθεατρική παράσταση από την ομάδα Τέχνης Νεύμα, και ενήλικες, με εικαστικό εργαστήρι και, στις 10.00 μ.μ. συναυλία με τους Haig Yazdjian, Θοδωρή Κοτονιά, Μάρθα Μαυροειδή, Βαγγέλη Καρίπη, Πέτρο Βαρθακούρη και Γιάννη Κυριμκυρίδη στην πλατεία του «Χριστού».

Το πρωινό του Σαββάτου είναι αφιερωμένο σε περιήγηση στα μονοπάτια του νερού στο Δρυό, ενώ το απόγευμα σε εργαστήρια αφήγησης και φωτογραφίας. Η βραδιά θα αρχίσει με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στο τάγκο και θα κλείσει με συναυλία των Gadjo Dilo στο προαύλιο της κοινότητας (10.30 μ.μ.)

Τέλος, την Κυριακή, μετά τα απογευματινά εργαστήρια, θα ακολουθήσει περίπατος με τσαμπούνες και τουμπάκια, με Παριανούς οργανοπαίκτες, ξεκινώντας από την πλατεία Μύλων, και θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακό γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού και τους Παναγιώτη Βέργο, Αργύρη Ψαθά στην πλατεία παπα-Γιώργη Στάμενα.
Παράλληλα, τις μέρες του φεστιβάλ θα λειτουργούν στον παραδοσιακό οικισμό σταθμοί με θέμα «Ταξιδεύοντας στον χρόνο», επισκέψιμοι χώροι και έκθεση φωτογραφίας από την ομαδική φωτογράφιση των Μαρπησσαίων (Οκτώβριος 2013), καθώς και εικαστικές διαδρομές / installation art από τις Νατάσα Μπιζά, Βιργινία Μαστρογιαννάκη και Μαρία Παπαποστόλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0