Live τώρα    
30°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
26.8°C31.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.5°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.0°C30.9°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.5°C28.8°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.4°C28.9°C
0 BF 45%
Άδωνις Γεωργιάδης / Έλαβε αποστομωτική απάντηση από συγγενή αγωνίστριας της ιστορικής φωτογραφίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Έλαβε αποστομωτική απάντηση από συγγενή αγωνίστριας της ιστορικής φωτογραφίας

Ιουλία Μπάκαρη – Μαντζουράνη
(FACEBOOK.COM/ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΛΛΑΣ)

Σε δεινή θέση βρίσκεται για άλλη μία φορά ο μετρ των fake news, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέλεξε να επιτεθεί στον Νίκο Παππά αμφισβητώντας με fake news μια ιστορική φωτογραφία από την Εθνική Αντίσταση και τη συμβολή των Εβραίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είδε φωτογραφία από τον εμφύλιο και επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίκου Παππά που έκανε τη σχετική ανάρτηση. Ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Αντώνης Ρέλλας, μέλος του τμήματος αναπηρικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

«Στη φωτογραφία μπροστά από τον Σαλβατώρ Μπακόλα (Έλληνας Εβραίος της εθνικής αντίστασης) σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών της είναι η Ιουλία Μπάκαρη – Μαντζουράνη, γιαγιά της συζύγου μου Άννας Μαρίας-Ελευθερίας Μαντζουράνη» σημειώνει ο Αντώνης Ρέλλας και προσθέτει:

«Η Ιουλία Μπάκαρη – Μαντζουράνη (1925 – 2020) ήταν ανθυπολοχαγός της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ και μια από τις τιμημένες γυναίκες της εθνικής αντίστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καστοριανή, με πατέρα οπλαρχηγό Μακεδονομάχο, οργανώθηκε στην αντίσταση το '43. Έκανε την εκπαίδευση στη Ρεντίνα και έγινε αξιωματικός μαζί με άλλες 11 μαχήτριες. Εκπαίδευε γυναίκες και άντρες στην συναρμολόγηση πολυβόλων. Όργωσε τα λεύτερα βουνά και πολέμησε με τις συντρόφισσες/ους της για την πατρίδα.
Η ανθυπολοχαγός Ιουλία με καμάρι εξιστορούσε για την αντίσταση των γυναικών και ανδρών απέναντι στις δυνάμεις του άξονα. Με περηφάνεια αναφερόταν στις μάχες που έλαβε μέρος και σε μια από αυτές πως παραδόθηκε μεραρχία του 3ου Ράιχ στις μαχήτριες της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

Το λιγότερο που οφείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι να ανακαλέσει την δήλωσή του αναφορικά με τον χρόνο λήψης της φωτογραφίας ώστε να διορθώσει την ιστορική ανακρίβεια και πέραν αυτού να προβεί σε αυτή τη διόρθωση σε ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των αντιστασιακών που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας».

 

Ανήμερα της εθνικής εορτής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς ανάρτησε φωτογραφία της 2η...

Posted by Antonios Rellas on Friday, October 29, 2021

Τρέχει να τα μαζέψει ο Γεωργιάδης

Λίγη ώρα μετά την απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Ρέλλας, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε νέα ανάρτηση στο Twitter - χωρίς να κατεβάσει την αρχική του - σημειώνοντας ότι αδίκησε τον Νίκο Παππά. «Εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς και παραδεχόμαστε το σφάλμα όταν το διαπράττουμε» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ωστόσο αν κάθε φορά που κατέφευγε σε fake news έπρεπε να κάνει και επανόρθωση, τότε μάλλον θα χρειαζόταν στρατιά μετακλητών που θα ανεβάζουν τις «συγγνώμες».

«Αγαπητέ Άδωνι Γεωργιάδη η ακροδεξιά στην Ελλάδα, όπως και οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των Ναζί, θέλουν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού την εποποιία της εθνικής αντίστασης για λόγους ευνόητους. Εύχομαι και ελπίζω να μην έπεσες θύμα, τέτοιου τύπου δυνάμεων. Δεκτή η επανόρθωση» απάντησε ο Νίκος Παππάς.

Αγαπητέ Άδωνις Γεωργιάδης - Adonis Georgiadis η ακροδεξιά στην Ελλάδα, όπως και οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των...

Posted by Νίκος Παππάς on Friday, October 29, 2021

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL