Live τώρα    
Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ για την Ουκρανία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεφωνική επικοινωνία Κέρι - Λαβρόφ για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του ΟΑΣΕ για αποκλιμάκωση της κρίσης και οι δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο Τζ. Κέρι καλωσόρισε την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ τονίζοντας, όμως, ότι χρειάζονται περισσότερες ενέργειες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Δήλωσε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και ότι οι δυο τους θα συζητήσουν με τον πρόεδρο της Ελβετίας σχετικά με το ενδεχόμενο «ανάληψης μεγαλύτερου ρόλου από τον ΟΑΣΕ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία».

«Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς θα μπορέσει να συμβεί κάτι τέτοιο, χωρίς πάντως να υπάρχουν υποσχέσεις για το ποια θα είναι τα αποτελέσματα μίας τέτοιας εξέλιξης. Εν κατακλείδι επιβεβαιώσαμε την στήριξή μας προς τον ΟΑΣΕ», υπογράμμισε ο Τζ. Κέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0