Live τώρα    
Ενόχληση Χ. Αθανασίου για την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στους εισαγγελείς Διαφθοράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενόχληση Χ. Αθανασίου για την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στους εισαγγελείς Διαφθοράς

Η έντονη ενόχληση που προκάλεσαν οι επαφές του Αλ. Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, και κυρίως με τους εισαγγελείς Διαφθοράς, μεταφέρθηκε και μέσα στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο Χ. Αθανασίου εξέφρασε τη δυσφορία του για την παράκαμψη της ιεραρχίας, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να περιοριστεί μόνο στους προϊσταμένους της εισαγγελίας και να μη συναντηθεί με την Ελ. Ράικου που χειρίζεται «λεπτές υποθέσεις», διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό αποτελεί «προσωπική άποψη». Ακόμα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος υποστήριξε ότι «ο τελευταίος που επισκέφθηκε δικαστές ήταν ο Μητσοτάκης το 1989».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής υπογράμμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί τον «τέταρτο συνταγματικό πυλώνα» και μπορεί να επικοινωνεί με δικαστές, ενώ η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει «κύκλο επισκέψεων» και θα επισκεφθεί όλες τις δικαστικές αρχές, παρατηρώντας ότι «βιαστήκατε και εσείς, και τα πρόθυμα παπαγαλάκια».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε από το νομοσχέδιο επίμαχη διάταξη που προέβλεπε την κύρωση ρυμοτομικών σχεδίων για την επέκταση των δικαστηρίων στην Ευελπίδων, με την αντιπολίτευση να επισημαίνει τις αντιδράσεις των κατοίκων στην επέκταση. Η ρύθμιση δεν στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ με τον Π. Κουκουλόπουλο να μεταφέρει και την αντίθεση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, στην επέκταση.

Ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ για την «εντολή Σαμαρά»

Την ίδια ώρα, η αφίσα που εξέδωσε η Ν.Δ. σχετικά με την απόδοση των κλεμμένων από «μίζες» σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες «με εντολή Αντ. Σαμαρά» προκάλεσε αναταράξεις στα έδρανα της πλειοψηφίας. Ο Π. Κουκουλόπουλος τόνισε ότι «στηρίζουμε τον πρωθυπουργό, και όχι τον πρόεδρο της Ν.Δ. και απαιτούμε να συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός», ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχείρησαν να καρπωθούν την πατρότητα της ρύθμισης για την επιστροφή χρημάτων από τις «μίζες».

Κ.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0