Για μερικές εβδομάδες, ενδεχομένως έως και δύο μήνες, αναμένεται να κρατήσει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της λεωφόρου Μεσογείων. Η έρευνα ξεκίνησε χθες, οπότε τέσσερις ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος από την περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, εξοπλισμένοι με laptops που είναι συνδεδεμένα με το σύστημα Elenxis, έθεσαν στο μικροσκόπιο τα βιβλία με τις οικονομικές δοσοληψίες του κόμματος για την τελευταία 12ετία αναζητώντας τυχόν παράνομες χρηματοδοτήσεις και εικονικές συναλλαγές.
Καθώς μάλιστα οι ανακριτές ζήτησαν να ελεγχθούν σε βάθος όλα τα οικονομικά του κόμματος, τα στελέχη του ΣΔΟΕ ερευνούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να ερευνηθούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί πόροι και εάν υπάρχουν τυχόν παράνομες οικονομικές ενισχύσεις και εισροή "μαύρου χρήματος", ενώ θα ελεγχθεί και το βιβλίο εσόδων - εξόδων που είναι υποχρεωτικό να τηρείται.
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ στους κατηγορούμενους βουλευτές της Χ.Α. καθώς και έλεγχος ειδικά για τον εντοπισμό τυχόν φορολογικών παραβάσεων.
Εάν προκύψουν ενδείξεις φοροδιαφυγής ή «μαύρο χρήμα» που έχει καταλήξει ευρώ στα ταμεία του κόμματος και έχει χρηματοδοτήσει τη δράση του, το ΣΔΟΕ θα εισηγηθεί στον οικονομικό εισαγγελέα το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να ερευνηθούν πλήρως όλες οι συναλλαγές.
«Τίποτα το επιλήψιμο» δεν έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα ταμεία της Χρυσής Αυγής και τους λογαριασμούς των βουλευτών της, υποστήριξε χθες βράδυ στη Βουλή ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Αρτ. Ματθαιόπουλος, καλώντας «τους φαιδρούς και γραφικούς κύκλους που αναμασούν ότι η Χ.Α. χρηματοδοτείται από εφοπλιστές» να σταματήσουν.
ΘΑΝ. ΠΑΝ.