Ψευδές χαρακτήρισαν οι Αντώνης Ρουπακιώτης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Real News" με τίτλο "Υπουργοί 'ξέπλεναν' τους φίλους τους για να τους διορίσουν", σύμφωνα με το οποίο οι δύο πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης καθάριζαν ποινικά μητρώα ακόμα και πρώην κατάδικων, με σκοπό να προσληφθούν στο Δημόσιο. Ο Μ. Παπαϊωάννου αποκάλεσε το εν λόγω δημοσίευμα ως "ψευδές" και "άθλιο", ενώ προανήγγειλε ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγή στην εφημερίδα. Εξάλλου, ο Αντ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε το επίμαχο ρεπορτάζ ως "ψευδέστατο" και "συκοφαντικό".
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είχε κάνει λόγο για "φωτογραφικές" ρυθμίσεις, ενώ είχε αναφέρει πως διαθέτει στοιχεία για 30 υποθέσεις απονομής χάριτος, που το ΦΕΚ τους δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012 και το 2013, κατά την περίοδο που διετέλεσαν υπουργοί Δικαιοσύνης οι κ. Ρουπακιώτης και Παπαϊωάννου.
Αντώνης Ρουπακιώτης: Το ρεπορτάζ είναι κατασκευασμένο
"Το δημοσίευμα της 'Real Νews' της 22.9.2013 υπό τον θηριώδη τίτλο 'Υπουργοί ξέπλεναν τους φίλους τους για να τους διορίσουν - Σκάνδαλο' είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό", τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Πρόσθεσε μάλιστα πως μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να απονείμει χάρη: "Αυτοί που εμπνεύστηκαν όσο και αυτοί που κατασκεύασαν, για προφανείς λόγους, το άθλιο αυτό δημοσίευμα, σίγουρα γνωρίζουν ότι η απονομή χάριτος σε πολίτες που έχουν καταδικαστεί αποτελεί συνταγματικό αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί αφού προηγηθεί απόφαση. Την απόφαση αυτή αποστέλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτήν". Καταλήγοντας, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο πλήττεται όχι μόνο η δική του προσωπικότητα, αλλά και "αμφισβητείται ουσιαστικά το προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας να απονέμει ή όχι χάρη που αποτελεί μάλιστα σημαντικό θεσμό του κράτους δικαίου".
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: Θα καταθέσω αγωγή
"Στο ψευδές και άθλιο δημοσίευμα της εφημερίδας 'Real Νews' περί δήθεν συμμετοχής μου σε διορισμούς ημετέρων, χρησιμοποιώντας αποφάσεις του ανεξάρτητου συμβουλίου χαρίτων και την προνομία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα απαντήσω με κατάθεση σχετικής αγωγή στα αρμόδια δικαστήρια", τόνισε ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του.
Χ.Σ.