Σε... ρυθμούς Θεσσαλονίκης κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ: η τριήμερη παρουσία, εκεί, του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει με την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, το απόγευμα της Παρασκευής (7.30 μ.μ.).
Το πρωί του Σαββάτου ξεκινά με την επίσκεψη του προέδρου κ.ά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της 78ης ΔΕΘ, στις 10 το πρωί, και διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων.
Στις 12.30 έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, και μία ώρα μετά με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Και το απόγευμα, στις 6.30, η ομιλία του Αλ. Τσίπρα προς τους παραγωγικούς φορείς, που θα έχει όμως και μια πρωτοτυπία: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα περιοριστεί σε μονόλογο, όπως γίνεται όλα αυτά τα χρόνια, αντιθέτως θα έχει διάλογο -διαβούλευση με τους φορείς.
Την Κυριακή, τέλος, στη 1 μ.μ., ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδη: τόσο με τη συνέντευξη ειδικότερα όσο όμως και με την τριήμερη επίσκεψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη αναμένεται έτσι εκ των πραγμάτων να επισημανθεί η διαφορά από τους κρυπτόμενους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.
Η προετοιμασία της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ το τριήμερο θα απασχολήσει, τέλος, και τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.