Με μήνυμα του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Γκιώνη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Δημήτρη Γκιώνη, κορυφαίο δημοσιογράφο του πολιτιστικού ρεπορτάζ, ο οποίος άφησε το δικό του, ιδιαίτερο και αξιόλογο, αποτύπωμα στην καταγραφή, ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων στη χώρα μας επί πολλά χρόνια.
Ειδικά από τη θέση του αρχισυντάκτη του καλλιτεχνικού τμήματος της «Ελευθεροτυπίας» εργάστηκε με γνώμονα τον πλουραλισμό, την προσφορά στον πολιτισμό, την αναγνώριση σημαντικών νέων τάσεων, έργων και δημιουργών, αρνούμενος τη λογική των δημοσίων σχέσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Γκιώνη θα ψαλεί την Τρίτη, 12 Μαΐου στις 12 μ., στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Αγίας Παρασκευής.