Υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του Πάνου Ρούτσι, για εκταφή και ιατροδικαστική εξέταση της σωρού του γιου του που σκοτώθηκε στα Τέμπη, τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.
«Δεν διανοούμαι πώς μπορεί να απαγορευτεί το δικαίωμα ενός πατέρα να διερευνήσει οτιδήποτε αυτός κρίνει, με όποιο τρόπο κρίνει, για το θάνατο του παιδιού του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας επισημαίνοντας ότι τοποθετείται ως πατέρας και ο ίδιος.
Ο Ν. Δένδιας πρόσθεσε ότι «δεν θεωρώ οποιοσδήποτε στην κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, οποτεδήποτε μπορεί να έχει άλλη τοποθέτηση».
«Αναρμόδια η κυβέρνηση»
Στη συνέχεια απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για το αίτημα Ρούτση, ο Ν. Δένδιας επικαλέστηκε τον ισχυρισμό περί αναρμοδιότητας της κυβέρνησης στο σχετικό ζήτημα.
«Δεν κατανοώ τον ψόγο για την κυβέρνηση, ενώ είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης» υποστήριξε ο Ν. Δένδιας, καθώς ο Σ. Φάμελλος του επισήμανε ότι ως μέλος της κυβέρνησης έχει ευθύνη, όσο αυτή δεν κάνει κάτι για την ικανοποίηση του αιτήματος Ρούτσι.
