Live τώρα    
Ευάγγελος Βενιζέλος για Ρούτσι / Η δηκτική ανάρτηση για τους Κρέοντες της (εκ) ταφής των νεκρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευάγγελος Βενιζέλος για Ρούτσι / Η δηκτική ανάρτηση για τους Κρέοντες της (εκ) ταφής των νεκρών

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με μια ιδιαίτερα δηκτική ανάρτηση παρενέβη ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο θέμα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη και στο μέγα θέμα της απεργίας πείνας που κάνει εδώ και 12 ημέρες ο Πάνος Ρούτσι με αίτημα να επιτραπεί η εκταφή της σορού του παιδιού του.

«Όποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την ( εκ ) ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αντιγόνη του Σοφοκλή ο Κρέοντας ως άρχοντας της Θήβας διέταξε την τιμητική ταφή του Ετεοκλή, αλλά την ατιμωτική εγκατάλειψη του νεκρού του αδελφού του, Πολυνείκη, ως τιμωρία για την προδοσία της πόλης κατά τον πόλεμο. 

Αυτή η διαταγή προκάλεσε την ανυπακοή της Αντιγόνης, η οποία προσπάθησε να θάψει τον αδελφό της, θεωρώντας τη νεκρική ταφή ιερό καθήκον απέναντι στους θεούς και δικαίωμα του νεκρού. Ο Κρέοντας καταδίκασε την Αντιγόνη σε θάνατο, οδηγώντας την σε ένα υπόγειο σπήλαιο, τον τάφο των Λαβδακιδών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0