Την έντονη αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αφήσει χωρίς αρμοδιότητες στο ΔΣ της ΔΕΘ τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την «Ενίσχυση των υπηρεσιών των Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και συναφή οργανωτικά και διοικητικά ζητήματα» που «πετάει» από το ΔΣ της ΔΕΘ παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και τους εργαζόμενους.
Όπως σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «δεν πρόλαβαν να σβήσουν τα φώτα της 89ης ΔΕΘ και ο κ. Μητσοτάκης πετάει έξω από τη διοίκηση της Έκθεσης τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της Θεσσαλονίκης αλλά και τους εργαζόμενους.
Με το άρθρο 36 του ν/σ του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση μετατρέπει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους φορείς της Θεσσαλονίκης σε διακοσμητικούς συμβούλους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνει με απόλυτη σαφήνεια: η ΔΕΘ οφείλει να παραμείνει δημόσια, να ανήκει στη Θεσσαλονίκη και στους φορείς της, και όχι να υποτάσσεται σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και τον ρόλο της» τονίζει ο Σωκράτης Φάμελλος.
Αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 36 του νομοσχεδίου:
