Live τώρα    
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ο κ. Μητσοτάκης πατάει γκάζι στην επικοινωνία και στην εξυπηρέτηση των «κολλητών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ο κ. Μητσοτάκης πατάει γκάζι στην επικοινωνία και στην εξυπηρέτηση των «κολλητών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επικοινωνιακό σόου «δήθεν μεταρρυθμίσεων» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 25 μεταρρυθμίσεις που μπαίνουν στο επίκεντρο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Παράλληλα τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εν μέσω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ επέλεξε να στείλει ένα και μόνο μήνυμα: «Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει:

«Αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει άλλωστε την ομάδα των “αρίστων” της ΝΔ, από την πρώτη μέρα που εγκαταστάθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Να κατευθύνουν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους στα χέρια των συμφερόντων που ήρθαν να υπηρετήσουν και στα deals που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Ειδικά για τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση όφειλε να ακούσει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, στην οποία, αν και η ΝΔ διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία, είναι απέναντι σε αυτόν τον κώδικα της επιπλέον απορρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, να γνωρίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2028 θα γίνουν με την κυβέρνηση που θα έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός στις εθνικές εκλογές που θα έχουν προηγηθεί. Είναι πλέον προφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει οποιουδήποτε είδους έλεγχος και διερεύνηση των πεπραγμένων της, μέχρι να εξαντλήσει ακόμη και το τελευταίο ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο, οι εξελίξεις θα τη διαψεύσουν» σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να πατήσει γκάζι στην επικοινωνία, παρ’ όλο που οι επιδόσεις του μέχρι σήμερα στην εξωτερική πολιτική, στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, και βεβαίως στη διαφθορά και τη διαπλοκή, έπρεπε να τον οδηγήσουν σε χειρόφρενο και εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και της επιβολής ομερτά διά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, συγκάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο για να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου δήθεν μεταρρυθμίσεων και να στείλει ένα και μόνο μήνυμα: «Να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει άλλωστε την ομάδα των «αρίστων» της ΝΔ, από την πρώτη μέρα που εγκαταστάθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Να κατευθύνουν όλα τα διαθέσιμα κονδύλια από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους στα χέρια των συμφερόντων που ήρθαν να υπηρετήσουν και στα deals που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικά για τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση όφειλε να ακούσει τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, στην οποία, αν και η ΝΔ διαθέτει μεγάλη πλειοψηφία, είναι απέναντι σε αυτόν τον κώδικα της επιπλέον απορρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, να γνωρίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές το 2028 θα γίνουν με την κυβέρνηση που θα έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός στις εθνικές εκλογές που θα έχουν προηγηθεί.

Είναι πλέον προφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει οποιουδήποτε είδους έλεγχος και διερεύνηση των πεπραγμένων της, μέχρι να εξαντλήσει ακόμη και το τελευταίο ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο, οι εξελίξεις θα τη διαψεύσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0