Live τώρα    
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λεονταρισμούς στους πρόσφυγες, «αρνάκι» στον Χαφτάρ - Τα μέτρα που ανακοίνωσε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Λεονταρισμούς στους πρόσφυγες, «αρνάκι» στον Χαφτάρ - Τα μέτρα που ανακοίνωσε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την αναστολή για τρεις μήνες της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου για όσου πρόσφυγες φτάνουν στην χώρα από την Βόρεια Αφρική με πλωτά μέσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής

«Μία έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά κι επισήμανε ότι σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί αύριο στην Βουλή, αναπαράγοντας παρόμοια ρύθμιση από την εποχή των γεγονότων στον Έβρο τον Μάρτη του 2020.

Ο Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης την δημιουργία μίας, ίσως και δεύτερης, μόνιμης κλειστής δομής κράτησης προσφύγων στην Κρήτη.

Ο Κ. Μητσοτάκης απεύθυνε λεονταρισμούς προς τους πρόσφυγες και τους διακινητές, απέναντι όμως στην κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης κράτησε χαμηλούς τόνους, παρά το πρωτοφανές, εξευτελιστικό περιστατικό με την κήρυξη του Θάνου Πλεύρη κι Ευρωπαίων αξιωματούχων ως «ανεπιθύμητα πρόσωπα».

Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι συζητήσεις και με τις δύο κυβερνήσεις στην Λιβύη συνεχίζεται και δήλωσε την διαθεσιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας να συνεργαστούν για να αποτραπεί η αναχώρηση των βαρκών από τις ακτές της Λιβύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0