Απάντηση στις πανηγυρικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της ανεργίας έδωσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Γαβρήλος.
Με τίτλο «Έχουμε την χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 χρόνων!» και θριαμβευτικό ύφος, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανέβασε βίντεο στην πλατφόρμα του TikTok πανηγυρίζοντας πως η ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ισπανίας.
@kyriakosmitsotakis_ Έχουμε την χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 χρόνων!
«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να πανηγυρίζει για δήθεν μείωση της ανεργίας, αγνοώντας πλήρως την πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία» σχολιάζει αρχικά ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια εξηγεί:
«Οι αριθμοί που επικαλείται βασίζονται κυρίως σε ευέλικτες, κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, χωρίς ουσιαστική προοπτική για τους εργαζόμενους».
Ο κ. Γαβρήλος κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι προσπαθεί να κρύψει την υποβάθμιση της εργασίας πίσω από στατιστικά τεχνάσματα, την ίδια ώρα που «οι νέοι και οι πτυχιούχοι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω απουσίας αξιοπρεπών ευκαιριών».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζει την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα δημιουργεί σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, δίνοντας πραγματική διέξοδο στους εργαζόμενους και τη νεολαία» επισημαίνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταλήγοντας, ο κ. Γαβρήλος τονίζει:
«Η διαφορά ανάμεσα στη μείωση της ανεργίας αλλά και τη μικρή αύξηση των απασχολουμένων παραπέμπει στη συρρίκνωση του παρονομαστή, δηλαδή του συνολικού εργατικού δυναμικού. Η αποδόμηση του εργατικού δικαίου, οι κακές συνθήκες εργασίας που οδηγούν τους νέους στη «μεγάλη παραίτηση» και ο ξενιτεμός των νέων, συρρικνώνουν το εργατικό δυναμικό της χώρας και διαμορφώνουν μια αγορά εργασίας με φτωχούς εργαζόμενους».