Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.1°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.7°C
2 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.0°C
1 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.8°C22.2°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 46%
Τέμπη - Προανακριτική / Η μεγάλη απόδραση Μητσοτάκη - Τι θέλει να κρύψει από τη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη - Προανακριτική / Η μεγάλη απόδραση Μητσοτάκη - Τι θέλει να κρύψει από τη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τίτλους τέλους στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο και το μπάζωμα στα Τέμπη πριν καν αυτή καλά καλά ξεκινήσει θα επιχειρήσουν να βάλουν σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μπαζώνοντας για άλλη μία φορά την αλήθεια.

Οι 14 βουλευτές της ΝΔ που αποτελούν την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής στη συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00, πρόκειται να προτείνουν την αποδοχή του αιτήματος του Χρήστου Τριαντόπουλου για παραπομπή της υπόθεσής του στο δικαστικό συμβούλιο με προκρινόμενο αδίκημα αυτό της «παράβασης καθήκοντος».

Το αίτημα αναμένεται να γίνει αποδεκτό από την πλειοψηφία, κάτι που θα πυροδοτήσει την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης για τις νέες γαλάζιες μεθοδεύσεις.

Επόμενο βήμα για την Προανακριτική είναι η συζήτηση επί των πορισμάτων και στη συνέχεια θα διεξαχθεί ψηφοφορία που θα εγκρίνει το παραπεμπτικό πόρισμα της πλειοψηφίας, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην Επιτροπή.

Ο στόχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προφανής: Να μην εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, με το άρον άρον κλείσιμο της Προανακριτικής Επιτροπής, η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την άφιξη των δικογραφιών στη Βουλή καθώς και τη διεύρυνση και αναβάθμιση του κατηγορητήριου για τον Χρήστο Τριαντόπουλο.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος στη χθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Kontra, «ενώ δεσμεύτηκαν για Προκαταρκτική και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν μόλις είδαν τα σκούρα τα μαζεύουν και ακυρώνουν μια ελεγκτική διαδικασία. Γιατί φοβούνται τη αλήθεια. Πρώτον φοβάται ο κ. Μητσοτάκης ο ίδιος να έρθει και να καταθέσει».

«Δεν θα απέχουμε από καμία διαδικασία της Βουλής όσο μπορεί να βρει έστω έναν κόκο αλήθειας, αλλά δεν θα την νομιμοποιήσουμε» ξεκαθάρισε ο Σωκράτης Φάμελλος ερωτώμενος αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα απέχει από την διαδικασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL