Με έκδηλη αμηχανία υποδέχτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου την παραίτηση του Αρίστου Δοξιάδη μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία του, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη, την ώρα που έχει προκύψει σοβαρό θέμα και με άλλο ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, τον Νίκο Τσάφο.
«Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρχε γνώση των υποθέσεων για τις οποίες η αντιπολίτευση κατήγγειλε τον Αρίστο Δοξιάδη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας ότι η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. «Όπως είπε κι ο ίδιος, είχε αθωωθεί από το ποινικό δικαστήριο και νομίζω πως στην περίπτωση Δοξιάδη, πέραν όσων αφορούν τον ίδιο, υπάρχει και η έννοια της παραίτησης για λόγους ευθιξίας».
«Ο κ. Δοξιάδης υπέβαλε παραίτηση για λόγους ευθιξίας και γιατί ο ίδιος δεν ήθελε να μπει σε αυτήν τη διαδικασία της συνεχούς παραγωγής τοξικού λόγου και επιθέσεων» υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης.
Ερωτηθείς για την υπόθεση του Νίκου Τσάφου, όπου ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποκαλούσε το 2020 την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως «τουρκική δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ο Παύλος Μαρινάκης παρείχε ομπρέλα προστασίας.
«Καλυπτόμαστε από τη δήλωσή του. Αναγνώρισε το λάθος του για την παλιά του ανάρτηση», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και παλαιότερη ανάρτησή του, στην οποία αποκαλούσε την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή ότι ο Αρίστος Δοξιάδης ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.
«Η παραίτηση-ρεκόρ Δοξιάδη πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την ορκωμοσία του, επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη δεν τον σώζει από τη φθορά και την τελική πτώση. Γιατί δεν είναι ο υφυπουργός του, αλλά ο ίδιος που προσβάλει την κοινωνία με τις επιλογές του», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.
O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Καραμέρος ζήτησε νωρίτερα την αποπομπή του Νίκου Τσάφου. «Να ζητήσει συγγνώμη και να αποπεμφθεί άμεσα ο κ. Τσάφος. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας υπουργός από την Ανατολική Μακεδονία ή την Θράκη, από την Ροδόπη στην κυβέρνηση και να είναι ο κ. Τσάφος, ο οποίος χαρακτηρίζει αποτέλεσμα της μη επαγγελματικής του σχέσης με την ελληνική κυβέρνηση, αδιανόητη φρασεολογία, το γεγονός ότι χαρακτηρίζει τα κατεχόμενα «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Δεν πρέπει να παραμείνει ούτε ένα λεπτό μέσα στο υπουργικό σχήμα» επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος μιλώντας στην ΕΡΤ.