Τον Νικήτα Κακλαμάνη για νέο πρόεδρο της Βουλής στηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά και από εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.
«Ο κ. Μητσοτάκης έσπασε μια πολιτική παράδοση 30 ετών και οι χειρισμοί του στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσει ευρείες συναινέσεις» είπε σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση με θέμα την εκλογή προέδρου της Βουλής,
«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην καταπάτηση των θεσμικών παραδόσεων. Εισηγούμαι να ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για πρόεδρο της Βουλής αναδεικνύοντας τη διαφορετική αντιμετώπιση των θεσμών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος έχει προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει για νέο πρόεδρο της Βουλής τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Μετά την εκλογή του νέου προέδρου του σώματος, θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης-παραλαβής.