Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C13.7°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
10 °C
8.5°C10.7°C
0 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
0 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.7°C13.8°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
10.7°C10.7°C
0 BF 83%
Σωκράτης Φάμελλος / Στην Ελλάδα οι πολίτες με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωκράτης Φάμελλος / Στην Ελλάδα οι πολίτες με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες

Ο Σωκράτης Φάμελλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Παρέμβαση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12) πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος τονίζοντας ότι η σημερινή ημέρα, «αποτελεί την πιο ηχηρή υπενθύμιση για την ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνίας ισότητας, όπου στον πυρήνα της θα κυριαρχούν η αλληλεγγύη και η συμπερίληψη».

«Στην Ελλάδα, παρά τα όποια βήματα έχουν γίνει, τα δεδομένα παραμένουν αποθαρρυντικά» υπογραμμίζει ο Σ. Φάμελλος σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter προσθέτοντας ότι «οι πολίτες με αναπηρία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, όπως η οικονομική αδυναμία, η περιορισμένη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, ο κοινωνικός αποκλεισμός και η έλλειψη κατάλληλων υποδομών».

«Κάθε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος πρέπει να διασφαλίζει ότι όλα τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να συμμετέχουν πλήρως και χωρίς εμπόδια σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, χωρίς διακρίσεις και ανισότητα.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα αγωνίζεται για την υλοποίηση της ισότητας στην πράξη, διασφαλίζοντας ένα μέλλον αξιοπρέπειας και πλήρους συμμετοχής για τα άτομα με αναπηρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL