Live τώρα    
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ / Η πολιτική σε πρώτο πλάνο με Υγεία και Οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ / Η πολιτική σε πρώτο πλάνο με Υγεία και Οικονομία

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πολιτική σε πρώτο πλάνο επιχειρεί να φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρά την εσωκομματική αναταραχή που αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στην εβδομάδα με δεδομένο ότι την Πέμπτη εκπνέει ο χρόνος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές.

Σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για την Υγεία ενώ την Τετάρτη, ο Νίκος Παππάς θα βρεθεί για πρώτη φορά, ως πρόεδρος της Κ.Ο. απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα έρθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις για τις πυρκαγιές.

Ωστόσο, η συζήτηση είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα επεκταθεί για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία.

Η κατάρρευση του ΕΣΥ είναι ότι από το 2021, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ μειώθηκε κατά περίπου 7.500, οι οποίοι δεν έχουν αναπληρωθεί. Το τακτικό προσωπικό του Υπ. Υγείας μειώθηκε στους 70.156 και το μη τακτικό προσωπικό ανήλθε στους 41.846. Το νοσηλευτικό προσωπικό μειώθηκε το 2023 κατά 1,1% σε σχέση με το 2022. Το δε προσωπικό των λοιπών ειδικοτήτων παρουσίασε μείωση το 2023 σε σχέση με το 2022 κατά 2,3%.

Νίκος Παππάς: Να έρθουν στη Βουλή να απολογηθούν για την Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ν.Δ. ιδιωτικοποιεί την Υγεία, αφήνει τις δομές να καταρρεύσουν, εξαντλεί και μειώνει το προσωπικό. Να έρθουν στη Βουλή να απολογηθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ν.Δ. μεθοδεύει  την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Και ο ελληνικός λαός πληρώνει όλο και περισσότερα από την τσέπη του για υπηρεσίες Υγείας. Αφήνουν τις δομές να καταρρεύσουν, εξαντλούν και μειώνουν το προσωπικό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Καταθέτουμε Επίκαιρη Επερώτηση για τα ζητήματα Υγείας. Ας έρθουν στη Βουλή να αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Δραστηριότητα υποψηφίων

Οι υποψήφιοι πρόεδροι περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα ωστόσο αυτό γίνεται στη σκιά εσωκομματικών εντάσεων.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μετά τις επιτυχημένες συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Πάτρα, Πύργο, μίλησε στην ΕΡΤ υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ σοβαρός και αξιόπιστος. Κάλεσε φίλους και φίλες να εγγραφούν νέα μέλη και όσους επιθυμούν να εκλεγούν σύνεδροι ως τις 25 Οκτώβρη ενώ υποστήριξε την ανάγκη να σταματήσει το brain drain. Ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της συνομιλίας και με άλλα κόμματα.

Ο Παύλος Πολάκης ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε Κρήτη και Πελοπόννησο όπου μίλησε θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Περιστέρι την Τετάρτη στο Δημαρχείο του Περιστερίου στις 7 μ.μ. (οδός Καραθεοδωρή 1, έναντι μετρό).

Ο Νικόλας Φαραντούρης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στις 14.00 στην Ναυτεμπορική TV και στις 15:00 στην Pella Tv και την εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία.

Την ίδια ώρα και ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στο ΣΥΡΙΖΑ και να εκλεγεί σύνεδρος, ώστε να ανατρέψει την απόφαση του αποκλεισμού του στο Συνέδριο.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης θα παρουσιάσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για τη σταδιακή σύγκλιση με την ΕΕ αναμένεται να παρουσιάσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας σε ανοικτή Εκδήλωση του Ινστιτούτου του. Το ενδιαφέρον είναι αναμενόμενο καθώς θα μιλήσουν 4 υπουργοί από τρεις διαφορετικές κυβερνητικές περιόδους, ειδικοί επιστήμονες αλλά θα παρουσιαστούν και δύο έρευνες για τις επιπτώσεις της κρίσης ακρίβειας και γενικότερα των πολιτικών της κυβέρνησης στη ζωή των πολιτών.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρεμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ωστόσο δεν αναμένεται να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Οι βασικοί άξονες της ομιλίας του θα περιλαμβάνουν το πως διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση της οικονομίας, αν υπάρχει σύγκλιση ή χάσμα με την Ευρώπη, ποιες είναι οι επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο της κοινωνικής πλειοψηφίας και τέλος μπορεί η Ελλάδα να υπερβεί τη σημερινή κατάσταση, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να αποκαταστήσει την ανάπτυξη με δικαιοσύνη.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι προσανατολισμένη στην αναζήτηση της διαφορετικής πολιτικής πρότασης στην οικονομία, την πολιτική αντίληψη και το ρόλο του κράτους ως μια απάντηση στο σημερινό επιτελικό του Κ. Μητσοτάκη.

Η ανοικτή εκδήλωση του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με ώρα έναρξης 17:15.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0